Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Με το όπλο παρά πόδα» στο Τεμπλόνι (video)

ΧΥΤΑ
17 Σεπτεμβρίου 2016 / 10:51

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την έναρξη του νέου γύρου κινητοποιήσεων για το Τεμπλόνι, σηματοδοτεί η συγκέντρωση που έγινε το Σάββατο το πρωί στο ΧΥΤΑ-Χωματερή.

Η επιτροπή αγώνα είχε προσκαλέσει όλους τους φορείς τους νησιού, επαγγελματικούς και επιστημονικούς, στο χώρο της χωματερής για να διαπιστώσουν την καταστροφή που έχει συντελεστεί μέσα στους δύο περασμένους μήνες.
Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν δηλώσει ότι θα εμποδίσουν με κάθε τρόπο την εγκατάσταση δεματοποιητή ή όποιαδήποτε άλλη διαχείριση σκουπιδιών στο ΧΥΤΑ και ζητούν από τους επαγγελματίες να αποδείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους, «να πάρουν θέση» όπως λέει η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Μάγδα Παπανικολοπούλου.

Στην ανοικτή πρόσκληση προς τους φορείς είχαν επισημάνει:« Μετά και την τελευταία επίσκεψή σας στη Χωματερή, ως φορείς του τόπου δηλώσατε τη συμπαράστασή σας στον αγώνα μας παραδεχόμενοι ότι είναι Πανκερκυραϊκό το πρόβλημα και όχι τοπικό. Επειδή η  υπομονή μας απλά τελείωσε και οι επόμενες κινήσεις μας προβλέπονται απείρως πιο δυναμικές από τις προηγούμενες, σας καλούμε το Σάββατο στην έναρξη των κινητοποιήσεών μας στην είσοδο της χωματερής Τεμπλονίου, με σκοπό να συνεκτιμήσουμε την παρούσα κατάσταση και να αποφασίσουμε από κοινού για τις μελλοντικές κινητοποιήσεις μας».

Δείτε το φωτορεπορτάζ