Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τραυματίσθηκε στο φιλικό με τη Βολίδα ο Γιώργος Γαρδικιώτης

Γαρδικιώτης
22 Σεπτεμβρίου 2016 / 19:13
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συμβαίνουν και αυτά στο ποδόσφαιρο, όπως ο τραυματισμός ενός ποδοσφαιριστή και μάλιστα αρκετά σοβαρός πολλές φορές, όπως στην επίπτωση του Γιώργου Γαρδικιώτη, του άσσου του Αστέρα Πετριτή.

Ο νεαρός μέσος που φέτος πήγε στην ομάδα του Αστέρα, προερχόμενος από την Ολυμπιάδα Καρουσάδων (πέρσι εντάχθηκε εκεί), με θητεία πολλών χρόνων σε Κ-17 και Κ-20 του ΑΟΚ Κέρκυρα, την Τετάρτη 21/9 σε φιλικό ματς με την Βολίδα, δέχθηκε δυνατό μαρκάρισμα από αντίπαλο και έσπασε το πόδι του χαμηλά, με αποτέλεσμα να χρειαστεί χειρουργείο. Βεβαίως στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας που μεταφέρθηκε έγινε ο απαραίτητος έλεγχος, όμως στην περίπτωση του χρειάζονται υλικά που δεν τα διαθέτει το εδώ Νοσοκομείο (έχει και τίποτε;), με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθεί στα Γιάννενα. Κάτι που έγινε Πέμπτη πρωί και εισήχθη στο «Χατζηκώστα» για να προγραμματιστεί το χειρουργείο. Μια εξέλιξη ιδιαίτερα άσχημη για τον νεαρό ποδοσφαιριστή, ο οποίος πήγε στο Πετριτή με όνειρα και φιλοδοξίες, αλλά έπαιξε μόλις στα δυο πρώτα ματς και δεν ξέρουμε πότε πλέον θα επιστρέψει στα γήπεδα, κάτι που δείχνει αρκετά μακριά. Πλήγμα κυρίως για τον Γιώργο, αλλά και για τον Αστέρα, αφού ο Σάββας Σιδερόπουλος στήριζε πολλά στο παιγνίδι του Αστέρα με τον Γιώργο στη μεσαία γραμμή. Δεν υπάρχει πολυτέλεια στην Κερκυραϊκή ομάδα να έχει πολλούς ισάξιους παίκτες και ο Γιώργος ήταν από αυτούς που ξεχώριζε, μια υπερπολύτιμη μονάδα, που σίγουρα θα λείψει. Δίπλα του βέβαια από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι του Πετριτή, μέλος του ΕΔ.Σ. ακολούθησε τον Γιώργο και στα Γιάννενα, για να είναι δίπλα στον παίκτη. Το περίεργο είναι ότι αυτός ο τραυματισμός έγινε σε φιλικό ματς, εκεί που η λογική λέει ότι είμαστε πολύ προσεκτικοί με τον «αντίπαλο», αλλά η «κακιά στιγμή» όπως λέει ο σοφός λαός, δεν ξέρεις πότε θα σε βρει. (στη φωτό ο Γιώργος στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Ι. Χονδρογιάννη που είχε πέρσι προπονητή στην Ολυμπιάδα και παλιότερα στον ΑΟ Κέρκυρα). 
 
Στην Άρτα με διαιτητή από Αττική
 
Είναι δύσκολη η αποστολή του Αστέρα Πετριτή την ερχόμενη Κυριακή στην Άρτα, με αντίπαλο την ομάδα της ΑΕ Καραϊσκάκης, μια ομάδα που κυνηγά δυο χρόνια τώρα το πρωτάθλημα και φέτος με τον ίδιο στόχο κατεβαίνει. Έχει δυο νίκες σε δυο ματς ήδη και θέλει να τριτώσει το καλό με την ομάδα του Πετριτή αντίπαλο. 
Βέβαια το σοκ των ανθρώπων του Αστέρα από τον σοβαρό τραυματισμό του Γ. Γαρδικιώτη, σίγουρα επηρεάζει και τους συμπαίκτες του, ενώ ο Σάββας Σιδερόπουλος, ψάχνει τον αντικαταστάτη του στην αρχική ενδεκάδα. 
Το περίεργο στο ματς αυτό είναι ότι έχει ορίσει η ΚΕΔ της ΕΠΟ διαιτητή από την Αθήνα, ένα μεγάλο έξοδο για ομάδα της Γ΄ Εθνικής και βοηθούς από τα Γιάννενα. Σύμφωνα με τον ορισμό που έγινε, διαιτητής αθ είναι ο Δραγάτης Α. (Ανατ. Αττικής) και βοηθοί του οι Παπαλαζάρου Γ., Κοττορός Ε. (Ηπείρου). 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια