Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Δήλωση μετανοίας» στις καθαρίστριες του Νοσοκομείου

Νοσοκομείο Κέρκυρας
23 Σεπτεμβρίου 2016 / 11:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύμφωνα με τη δήλωση που καλούνται να υπογράψουν οι καθαρίστριες, ο λόγος που τις έκανε να προχωρήσουν στην επίσχεση εργασίας ήταν αναληθής.

 Όπως αναφέρεται στο έγγραφο που δίνει στη δημοσιότητα το σωματείο «Αντίθετα, η μόνη και πλήρης αλήθεια είναι ότι η εταιρεία JCB Security and Facility Α.Ε είναι απόλυτα συνεπής στις εργατικές υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων της και προσωπικά έναντι εμού, δεν μου οφείλει κανένα απολύτως ποσό από οποιαδήποτε αιτία σχετικά με τη σύμβαση εργασίας μου». 
Οι καθαριστές και οι καθαρίστριες του νοσοκομείου οι οποίοι είναι υπάλληλοι συνεργείου καθαριότητας (εξωτερικού συνεργάτη του Νοσοκομείου), αριθμούν τα 33 άτομα, που προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, λόγω της καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων τους. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, η εταιρεία κατέβαλε τους οφειλόμενους μισθούς, ωστόσο έδωσε υποχρεωτικό ρεπό σε κάποιες εργαζόμενες, οι οποίες απευθύνθηκαν στον Επόπτη Εργασίας.  

Σε ανακοίνωσή του ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων χαρακτηρίζει το έγγραφο αυτό ως " προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων από την εταιρεία, που διεκδίκησαν τα αυτονόητα.». Το Σωματείο καταλογίζει ευθύνες για την εξέλιξη αυτή και στη διοίκηση του Γ. Ν. Κερκύρας, που ανέχεται αυτήν την κατάσταση.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Φοίβος Κακαβίτσας ωστόσο συναντήθηκε με τους εργαζόμενους καθαριστές και καθαρίστριες και εξέφρασε την άποψη ότι το κείμενο δεν πρέπει να υπογραφεί ως έχει.