Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΕΚΕ: Ξεκούραστος ο Διοικητής, εξαντλημένο το προσωπικό...

Νοσοκομείο Κέρκυρας
23 Σεπτεμβρίου 2016 / 16:26

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, άλλη μια συνδικαλιστική παράταξη, η «Αγωνιστική Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων» ασκεί κριτική στη νέα Διοίκηση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το κείμενο της ανακοίνωσης «δεν αποτελεί καταγγελία, αλλά δημόσια επισήμανση-δημόσιο κάλεσμα».

Μεταξύ άλλων αναφέρουν: « Εκείνος πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντα του και είναι λογικό να είναι ενθουσιώδης και ξεκούραστος. Τούτο όμως ΔΕΝ ισχύει για το από καιρό εξαντλημένο προσωπικό του νοσοκομείου της Κέρκυρας.
Ακόμη περισσότερο, δεν επιτρέπεται σε κανέναν και σίγουρα στον επικεφαλής ενός ιδρύματος Υγείας, να απαξιώνει ανθρώπους–εργαζόμενους-επιστήμονες-συνεργάτες, οι οποίοι για δεκαετίες έχουν υπηρετήσει ευσυνείδητα το καθήκον τους. Μια τέτοια συμπεριφορά, σαφώς δεν συνάδει με το σύγχρονο “management” που θέλει κίνητρα, θέλει σεβασμό στους κανόνες, θέλει υγιές εργασιακό περιβάλλον, θέλει αξιοκρατία!»

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται: 

«Τον καλούμε λοιπόν:
·         Να ασκήσει τα καθήκοντα του στη βάση των όσων ορίζει ο νόμος, ως διοικητής Νοσοκομείου και όχι ως κομματικός-κυβερνητικός εκπρόσωπος.
·         Να δώσει στον εαυτό του τον αναγκαίο χρόνο ώστε να διαμορφώσει προσωπική άποψη για τις συνθήκες λειτουργίας, την επάρκεια του προσωπικού και την μέχρι σήμερα προσφορά του καθενός, για τις πραγματικές ανάγκες του ιδρύματος και των τμημάτων του ξεχωριστά, χωρίς να ακολουθεί την εύκολη οδό που υποδεικνύουν οι «καλοθελητές».
·         Να προσθέσει τις δυνάμεις του με αυτές ΟΛΟΥ του προσωπικού, ώστε να μεγιστοποιηθεί και να βελτιστοποιηθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, δηλαδή η αξιοπρεπής και ασφαλής παροχή υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για αποκλεισμούς και αναξιοκρατικές λειτουργίες που υπονομεύουν το έργο μας, που λειτουργούν διασπαστικά και άρα καταστροφικά για το έργο που καλούμαστε να επιτελέσουμε.
·         Να ενώσει τις δυνάμεις του, αλλά και τη φωνή του, με τη δικιά μας, ώστε μαζί να διεκδικήσουμε για την επίλυση των τόσων σοβαρών προβλημάτων με τα οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι. Οφείλει να πρωτοστατήσει στην διεκδίκηση προσλήψεων του τόσο αναγκαίου προσωπικού, στη διεκδίκηση αύξησης του ανεπαρκούς προϋπολογισμού, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν  το ΕΣΥ στην Κέρκυρα.
Είναι επιτακτική ανάγκη να αντιληφθεί πως μόνον εάν λειτουργήσουμε ως μια γροθιά, με αμοιβαίο σεβασμό και συνεννόηση, χωρίς διασπαστικές λειτουργίες, θα μπορέσουμε να φέρουμε δημιουργικό αποτέλεσμα, προς όφελος όλων.  
Από αυτό κρινόμαστε ΟΛΟΙ. Η Κερκυραϊκή κοινωνία μας γνωρίζει όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζει να μας κρίνει αυστηρά, περιμένοντας το αυτονόητο.
Και από την επίκληση του αυτονόητου προφανώς δεν εξαιρείται ο «καπετάνιος του καραβιού», ο οποίος έχει ελάχιστη πίστωση χρόνου για να γνωρίσει «τα λιμάνια», να διαβάσει σωστά «τους χάρτες» και τελικά να μην ρίξει το καράβι στην ξέρα».