Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν ξεκινάνε ακόμα τα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ.Κ

ΕΠΣ Κέρκυρας
26 Σεπτεμβρίου 2016 / 11:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ε.Π.Σ Κέρκυρας σε συνεδρίασή της

εκτίμησε την κατάσταση που διαμορφώθηκε από την αδυναμία διεξαγωγής αγώνων και προκειμένου να γίνει έγκαιρα ο προγραμματισμός των σωματείων και αφού έλαβε υπόψη της ότι:
· Δε διεκπεραιώθηκε ακόμη η διαδικασία ελέγχου και δεν υποβλήθηκαν οι εκθέσεις από την επιτροπή ελέγχου των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την αδειοδότηση  των γηπέδων, ώστε να εκδοθεί η σχετική απόφαση από την αποκεντρωμένη διοίκηση.
· Τα προβλήματα που καταγράφηκαν σε ορισμένα γήπεδα, στα οποία είναι απολύτως απαραίτητη η άμεση παρέμβαση του ιδιοκτήτη τους Δήμου Κέρκυρας (Αγίων Δέκα, Λευκίμμης, Περιβολίου, Αγίου Ματθαίου, Σκριπερού, Κοντοκαλίου, Καστελλάνων  Μέσης).
· Τη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει από τον Δήμο και τον αρμόδιο Οργανισμό του (ΔΟΠΑΠ) στην έναρξη των αποκατάστασης των ελλείψεων και των προβλημάτων ορισμένων γηπέδων, ώστε να ετοιμαστούν για χρήση από τα σωματεία μας. Επισημαίνεται ότι από την πλευρά του Δήμου δεν έγινε το παραμικρό έργο στα γήπεδα και σε όσα υπάρχει δυνατότητα αδειοδότησης αυτό επιτεύχθηκε αποκλειστικά από τις παρεμβάσεις με χρήματα των σωματείων μας, αν και είχε ενημερωθεί αναλυτικά για τα προβλήματα από την αρμόδια Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας εγγράφως, όσο και σε σχετική σύσκεψη με εκπροσώπους του ΔΟΠΑΠ.
· Το γεγονός ότι στην παρούσα φάση χωρίς να γίνει το παραμικρό έργο σε αυτά τα γήπεδα από το Δήμο και παρά τη δυνατότητα να αδειοδοτηθούν προσωρινά η κατάσταση ορισμένων εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή διεξαγωγή αγώνων.
 
Κατόπιν αυτών, αποάσισε ομόφωνα:
1. Τη νέα αναβολή της έναρξης όλων των πρωταθλημάτων μέχρι τουλάχιστον την έναρξη των εργασιών από το Δήμο Κέρκυρας, για την οριστική λύση των προβλημάτων στα προαναφερόμενα γήπεδα και σε όσα άλλα χρειαστεί.
2. Την ανάκληση του προγράμματος που υποβλήθηκε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για έγκριση με έναρξη των διοργανώσεων στις 1-2 του Οκτώβρη 2016.
3. Τον ορισμό διαιτησίας σε φιλικούς αγώνες που θα διεξαχθούν σε γήπεδα τα οποία θα αδειοδοτηθούν.
Την οργάνωση συσκέψεων των σωματείων όλων των κατηγοριών, για να εκτιμηθεί η κατάσταση με βάση τα δεδομένα των αποφάσεων αδειοδότησης της περιφέρειας και της πορείας των έργων του Δήμου, ώστε να διατυπωθεί η βούλησή τους και να παρθούν αποφάσεις για το θέμα αυτό. Οι συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν της Δευτέρα 3 του Οκτώβρη 2016, στο Αθλητικό Κέντρο της Ε.Π.Σ Κέρκυρας, ως εξής: Στις 6μ.μ τα σωματεία της Α’ κατηγορίας, στις 7.30 μ.μ τα σωματεία της Β’ κατηγορίας και στις 9.30 μ.μ τα σωματεία της Α1’ κατηγορίας.
 
Η Ε.Π.Σ Κέρκυρας εκφράζει τη λύπη και την αγανάκτησή της για την αδράνεια, την ασυνέπεια και την απίστευτη καθυστέρηση που υπάρχει στην αποκατάσταση της νομιμότητας και την εκτέλεση υποτυπωδών έργων στα γήπεδα, μερικά από τα οποία μερικά βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση.
Οι αποφάσεις αυτές απηχούν τη βούληση της συντριπτικής μερίδας των σωματείων μας, που δηλώνει αποφασισμένο να αντιδράσει δυναμικά στην επιλογή της εγκατάλειψης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Είμαστε όλοι μαζί. Πέρασε ο καιρός της ανοχής και του συμβιβασμού. Τώρα καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στη νεολαία και την κοινωνία μας.
Η Ε.Π.Σ Κέρκυρας αν και δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το θέμα της αδειοδότησης και των απαραίτητων έργων ανέλαβε μια πρωτοβουλία επίλυσης αυτών των προβλημάτων, εκφράζοντας την αγωνία και τη θέληση των σωματείων. Το κρίσιμο δεν είναι να τηρηθεί ο προγραμματισμός μας, το σημαντικό είναι επιτέλους οι αρμόδιοι να συνειδητοποιήσουν ότι έφτασε η ώρα των έργων.
Καλούμε για μια ακόμη φορά τον Δήμο Κέρκυρας που είναι υπεύθυνος των εγκαταστάσεων του ποδοσφαίρου να προχωρήσει χωρίς καμιά καθυστέρηση στις ενέργειες που είναι απαραίτητες στις ποδοσφαιρικές αθλητικές εγκαταστάσεις, για να ξεκινήσουν επιτέλους οι διοργανώσεις της Ε.Π.Σ.Κ.