Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύμβαση για τον ΧΥΤΥ Ζακύνθου υπέγραψε ο Γαλιατσάτος

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
26 Σεπτεμβρίου 2016 / 12:04

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Τη σύμβαση ανάθεσης παροχής υπηρεσιών του έργου “Σύμβουλος Υποστήριξης για την ωρίμανση του έργου “Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων” της νήσου Ζακύνθου”

στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007 - 2013, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
 
Εν προκειμένω και ενεργώντας ως νόμιμος εκπρόσωπος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. Θ. Γαλιατσάτος υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο που προέκυψε μετά από διαγωνιστική διαδικασία σύμφωνα με το πρακτικό της Επιτροπής Αξιολόγησης, χρηματικού ύψους 116.800 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
 
Το φυσικό αντικείμενο του έργου που αναλαμβάνει ο ανάδοχος είναι η υποστήριξη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ζακύνθου με σκοπό την επιτόπια παροχή γνώσεων και ικανοτήτων με εξειδικευμένο προσωπικό και άλλα μέσα. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας χρηματοδότησης και υλοποίησης χρειάζεται ο Σύνδεσμος Καθαριότητας Ζακύνθου να προχωρήσει στην εκπόνηση της προμελέτης, της σύνταξης των τευχών δημοπράτησης και της έκδοσης  όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου.
 
Ειδικότερα υπάρχει άμεση ανάγκη για την υλοποίηση – κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Ζακύνθου, δεδομένου ότι ο υφιστάμενος ΧΥΤΑ πλησιάζει στο τέλος της λειτουργίας του.
 
Ο ανάδοχος του έργου αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών όπως:
-Υποστήριξη και επικαιροποίηση στοιχείων, μελετών, τεχνικές εκθέσεις, πραγματογνωμοσύνες και γνωματεύσεις, όπου απαιτείται
-Υποστήριξη διαδικασίας αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων
-Ετοιμασία φακέλου με όλα τα τυποποιημένα έντυπα και στοιχεία και υποβολή του προς αξιολόγηση
-Υποστήριξη στη διεξαγωγή της διαδικασίας ανάθεσης έργου.
 
Ο ανάδοχος θα βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ζακύνθου και με το Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ζακύνθου και τη Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων. Για το έργο αυτό ο ανάδοχος πρέπει να παρέχει ένα στέλεχος ως συντονιστή με αποδεδειγμένη δεκαετή εμπειρία σε συναφές αντικείμενο καθώς και τουλάχιστον τέσσερα στελέχη για επιτόπια, καθημερινή και πλήρη απασχόλησής τους.
 
Η διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου προβλέπεται να είναι 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.