Κλιμακώνεται ο πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ στην Περιφέρεια Ιονίων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν έχει τέλος η κόντρα του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κώστα Γκούση με την περιφερειακή αρχή.

26
Σεπτεμβρίου / 2016

Ο χορός των ανακοινώσεων μεταξύ ΛΑΕ Κέρκυρας, Κώστα Γκούση, περιφερειακής παράταξης «ΑΝΑΣΑ» καλά κρατεί, μετά το επεισόδιο στα εγκαίνια του σχολικού συγκροτήματος Αργοστολίου. Ο Κώστας Γκούσης, ο οποίος κατηγορήθηκε για αυταρχική συμπεριφορά, δίνει συνέχεια  στην αντιπαράθεση με νέα απάντηση προς την Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων.
«1) Θα περίμενα από τον κ. Θ. Γαλιατσάτο ο οποίος ήταν παρών στα εγκαίνια στην Κεφαλονιά να αποκαταστήσει την αλήθεια, έστω με απλή μαρτυρία στο επεισόδιο.
Εγώ ούτε κάλεσα την Αστυνομία εκεί ούτε έπαιρνε εντολές από μένα, δήλωσα όμως ρητά στο συνδικαλιστή ότι δεν έχει την άδεια να ανεβεί στο βήμα να πάρει το λόγο. Όλα εξελίσσονταν ομαλά, χωρίς καμία απομάκρυνση ή εμπόδιση,  έως την ώρα  που εγώ αποχώρησα από το χώρο προκειμένου να επικοινωνήσω με υπηρεσίες. Όταν επέστρεψα το επεισόδιο ήταν στη λήξη του, όπου πληροφορήθηκα πως δημιουργήθηκε.
2) Απαίτησα από τον Περιφερειάρχη να μιλήσει ο Διευθυντής του σχολείου, ο Περιφερειακός Διευθυντής και να διαβαστεί και το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, όπου τίποτα από αυτά δεν προβλέπονταν στο πρόγραμμα, επειδή «ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΧΡΟΝΟΣ»!, αλλά για το συνδικαλιστή υπήρχε! Θεωρώ ότι έκανα το καθήκον μου όχι μόνο υπηρεσιακά, αλλά και σύμφωνα με την ηθική και την αντίληψή μου. Αν τα εγκαίνια προγραμματίζονταν σε ώρα ή μέρα μη λειτουργίας του σχολείου δε θα υπήρχε κανένα θέμα, αλλά σε χρόνο λειτουργίας θα έπρεπε να γίνουν σεβαστοί και οι κανόνες λειτουργίας του.
3) Όλο το σκηνικό και η προετοιμασία (και από τις δύο πλευρές) ήταν για την παρουσία του Πρωθυπουργού, ο οποίος τελευταία στιγμή δεν ήρθε. Αν ήταν παρών ο Τσίπρας, τι θα γίνονταν και τι θα έλεγαν οι ίδιοι που με κατηγορούν τώρα;
4) Τη ίδια μέρα πολλοί από αυτούς που σήμερα διαφωνούν με τη στάση μου, τότε συμφώνησαν, όπως ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου που είπε «Γενική συνέλευση θα το κάναμε να μιλάει όποιος θέλει;» Σήμερα αξιοποιείται με άλλο σκοπό το θέμα, και μιλάνε για «παρεμπόδιση του δημοκρατικού δικαιώματος της έκφρασης δεν είναι αποδεκτή από την παρούσα Περιφερειακή Αρχή». Τέτοια παρεμπόδιση δημοκρατικού δικαιώματος της έκφρασης, ξέρει ο κόσμος ότι δεν υπάρχει στο χώρο της εκπαίδευσης και από μένα. Ας κοιτάξουν όμως στη Περιφέρεια, όπου ζητάνε τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνέλευσης των εργαζομένων (εγγράφως)!!! Και πέφτουν πρόστιμα και διοικητικές ποινές σε όποιον υπάλληλο μιλήσει δημόσια!!!!!!!! Τέτοια πράγματα σίγουρα δεν ήταν στις προγραμματικές Αρχές και θέσεις μας.
5) Η στημένη επίθεση των Αντιπεριφερειαρχών της ΛΑΕ εναντίον μου έχει στόχο και αποτέλεσμα που θα το δούμε σύντομα πιο καθαρά. Γράφουν :
«Η εκπαιδευτική κοινότητα της Κέρκυρας και η τοπική ΕΛΜΕ, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων, των οποίων είναι μέλος, καλούνται να καταδικάσουν την αντιδημοκρατική, αυταρχική και εξουσιαστικά αλαζονική στάση του κ. Γκούση. Για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως δεν τίθεται θέμα. Η απομάκρυνση από τα δημοκρατικά κεκτημένα είναι ευθεία απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων, που εφαρμόζουν ως πολιτική και έχουν πλέον πλήρως ενστερνιστεί ως ιδεολογία. Το επεισόδιο της Κεφαλονιάς επιβεβαιώνει με τραγικό τρόπο ότι η υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών και η δημοκρατία δεν μπορούν να συνυπάρχουν». Αυτά είναι στις Αρχές και Θέσεις τις ΑΝΑΣΑ; Αυτά τα έγραψαν πριν την απάντηση μου. Με ποια πλειοψηφία οι Αντιπεριφερειάρχες της ΛΑΕ θα το βάλουνε στο Περιφερειακό Συμβούλιο; Η συστηματική και οργανωμένη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις προγραμματικές Αρχές και θέσεις μας; Αν κάποιοι διαφωνούνε με αυτές τις θέσεις των στελεχών της ΛΑΕ, γιατί δεν απαντήθηκαν ποτέ αυτές οι δηλώσεις;
Κώστας Γκούσης»