Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η παράταξη «Κερκυραίων Δήμος» για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Δήμος Κέρκυρας
28 Σεπτεμβρίου 2016 / 09:22

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η παράταξη της Μερόπης Υδραίου «Κερκυραίων Δήμος», με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού»,

εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης, τα παράπονά της προς τη δημοτική αρχή για το ότι δεν υπήρξε κάποια εκδήλωση για τη μέρα αυτυή. Αναλυτικά αναφέρει:
«O Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού καθιέρωσε το 1970, την 27η Σεπτεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, έχοντας ως κύριο στόχο την ενίσχυση και την ανάδειξη της συμβολής του τουρισμού σε όλο το κόσμο, αλλα και την ανάδειξη  της οικονομικής,κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του τουρισμού στην ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας.
Σύμφωνα με το Σ.Ε.Τ.Ε. παρόλο που τα τελευταία χρόνια η Ελληνική  οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και η ανεργία αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα μας, ο τουρισμός συνεχίζει να είναι ένας από τους ελάχιστους -αν όχι ο μοναδικός- τομέας που δείχνει αξιοθαύμαστη αντοχή. Τα δεδομένα αυτά καθιέρωσαν τον τουρισμό στη συνείδηση  της κοινωνίας ως τη  βαριά βιομηχανία της χώρας, βασικό πυλώνα ανάπτυξης καθώς και δημιουργίας θέσεων εργασίας.
Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού επικεντρώνεται στο θέμα «Τουρισμός και Τοπικές Κοινωνίες» και έχει στόχο να προωθήσει τις δυνατότητες ανάπτυξης που προσφέρει ο τουρισμός στις τοπικές κοινωνίες και το σημαντικό ρόλο που έχουν αυτές στην προώθηση του τουρισμού.
Λυπούμαστε πολύ που η Δημοτική Αρχή, προφανώς, δεν συναισθάνεται ότι και στον τόπο μας, την Κέρκυρα, ο τουρισμός αποτελεί τον βασικότερο οικονομικό και αναπτυξιακό μοχλό, αφού το μεγαλύτερο τμήμα των εισοδημάτων του πληθυσμού μας, άμεσα ή εμμεσα, συνδέεται με τον τουριστικό τομέα. Η διαπίστωση αυτή, δυστυχώς, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η δημοτική πλειοψηφία  δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά και ουσιαστικά με αυτόν τον τομέα, αλλά έχει επιδείξει μέχρι σήμερα αδράνεια και απραξία, και σε αυτό ακριβώς το πνεύμα δεν θεώρησε καν σκόπιμο να τιμήσει με μια εκδήλωση ή έστω μια αναφορά τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού».