Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ & Διαγωνισμός Χορωδιών Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. 24 χορωδίες από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κύπρο, τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Ελλάδα, που είναι και η χώρα υποδοχής, θα συναντηθούν στην Κέρκυρα, από τις 12 μέχρι τις 16 Οκτωβρίου, για 1ο Διεθνές Φεστιβάλ & Διαγωνισμό Χορωδιών Κέρκυρας.

12
Οκτωβρίου / 2016

Στόχος του Φεστιβάλ είναι  να ενώσει τους ανθρώπους σε μιαν ειρηνική συνύπαρξη μέσω του τραγουδιού. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών του Φεστιβάλ, πολυάριθμες   συναυλίες  θα δώσουν την ευκαιρία διαπολιτισμικών συναντήσεων επί ελληνικού εδάφους.
Πριν από την επίσημη έναρξη του  Φεστιβάλ, που θα γίνει στην Κάτω Πλατεία,  οι διοργανωτές, ο Δήμος Κέρκυρας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο  και η INTERKULTUR,  θα υποδεχθούν τις  χορωδίες, σε μια μεγάλη παρέλαση με σημαίες, πολύχρωμα κοστούμια και πολλά τραγούδια. Η εκδήλωση θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης (13 Οκτωβρίου) με  τους χορωδούς  να συγκεντρώνονται  και να παρελαύνουν μέσα στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας. Στη γιορτή αυτή είναι προσκαλεσμένοι όλοι, κάτοικοι και επισκέπτες,  για να καλωσορίσουν τις χορωδίες  από πέντε διαφορετικές χώρες.