Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποια ονόματα ακούγονται για τον Εμπορικό Σύλλογο Κέρκυρας

Εκλογές
07 Οκτωβρίου 2016 / 11:08

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε τροχιά ανανέωσης ο Εμπορικός σύλλογος, που πάει στις κάλπες τη μεθεπόμενη Τετάρτη 19/10. Σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε ο Κώστας Μουζακίτης ούτε κάποιο άλλο μέλος από την απερχόμενη διοίκηση προτίθεται να θέσει

υποψηφιότητα κι έτσι να συνεχίσει τη θητεία του στη διοίκηση. Έτσι αναμένεται να εμφανιστούν καινούργια πρόσωπα να διεκδικήσουν τη ψήφο των Κερκυραίων εμπόρων. Αν κι απ' ότι ακούγεται δεν είναι και τόσο μεγάλη η προθυμία για συμμετοχή.
Τα ονόματα που ακούγονται και τους αποδίδεται η πρόθεση να διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου στο νέο συμβούλιο είναι ο πρόεδρος του συνεταιρισμού υδραυλικών (σ.σ. άλλοτε πρόεδρος της ομοσπονδίας επαγγελματιών ΟΕΒΚ) Π. Τσιτσές, ο γνωστός συνδικαλιστής των αργυροχρυσοχόων, Γ. Τσερεμής, ο Σ. Τριανταφύλλου των ειδών ένδυσης. Όπως δείχνουν τα πράγματα, δεδομένου του κλίματος που επικρατεί στον σύλλογο, δεν αποκλείεται να συγκροτηθεί ένα και μοναδικό, ενιαίο ψηφοδέλτιο, που να στεγάσει όλες τις φιλοδοξίες και τις επιδιώξεις.
 
Ο χώρος
 
Χρόνια και δυσεπίλυτα προβλήματα του κλάδου, θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου που θα προκύψει από τις εκλογές της 19ης Οκτωβρίου 2016. Εκτός από τις δυσβάσταχτες φορολογικές επιβαρύνσεις που υφίστανται σε εθνικό επίπεδο, ο εμπορικός κόσμος της Κέρκυρας αντιμετωπίζει οξύτατα τοπικά ζητήματα, τα οποία κατά καιρούς εμφανίζουν εξάρσεις όπως π.χ. η διαχείριση των απορριμμάτων, ο ανταγωνισμός των πολυκαταστημάτων, ο κανονισμός Παλιάς Πόλης και τα τουριστικά λεωφορεία ανοικτού τύπου.
Η Εφορευτική Επιτροπή, που αποτελείται από τους Ελευθέριο Λιντοβόη, ΕυστράτιοΤαγκατίδη και Μητσιάλη Χρήστο ανακοίνωσε ότι οι εκλογές στον σύλλογο θα διεξαχθούν την Τετάρτη 19/10/2016 από ώρα 14.30 μ.μ. μέχρι 19.00 μ.μ. (Αριστοτέλους 2 Κτίριο Επιμελητηρίου) για την ανάδειξη των οργάνων της Διοίκησης, δηλαδή: α) Διοικητικού Συμβουλίου β) Ελεγκτικής Επιτροπής, γ) Αντιπροσώπων στην Ιόνιο Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.
Οι οριστικοί κατάλογοι με τα μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου βρίσκονται ήδη στα γραφεία του Συλλόγου από την Τετάρτη 5/10/2016.
Κατόπιν αυτού η Εφορευτική Επιτροπή καλεί όσους επιθυμούν να υποβάλουν υποψηφιότητα για τα σχετικά αξιώματα να υποβάλουν αίτηση μέχρι της 10/10/2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13.00 μ.μ.
Η ανακήρυξη των υποψηφίων θα γίνει την Δευτέρα 10/10/2016 στις 14.00 μ.μ. οπότε και θα γίνει αμέσως η ανάρτηση του καταλόγου των υποψηφίων στο γραφείο του Συλλόγου.