Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Και το Επιμελητήριο στην εταιρεία για το Επιχειρηματικό πάρκο

Επιχειρηματικό πάρκο Κέρκυρας
07 Οκτωβρίου 2016 / 12:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πλησίστια προς την κατασκευή του βιοτεχνικού πάρκου ή της κερκυραϊκής, βιομηχανικής ζώνης, αν έτσι προτιμάτε, κινείται η νεοσύστατη εταιρεία "Επιχειρηματικό πάρκο Κερκύρας". Το προσωρινό δ.σ. της εταιρείας συνεδρίασε υπό την

προεδρία του θεματικού περιφερειάρχη Σ. Τσούκα, διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας. Κι όπως έσπευσε να μας διευκρινίσει η πηγή που μας πληροφόρησε σχετικά, στο καταστατικό ρητά αναφέρεται ότι όλα τα πόστα στο δ.σ., μηδέ του προέδρου εξαιρουμένου, είναι αμισθί, συμμετοχή χωρίς αποζημίωση.
Την πρώτη αυτή συνεδρίαση απασχόλησαν ως επί το πλείστον, τα διαδικαστικά της συγκρότησης της εταιρείας. Συγκεντρώθηκε αρχικό κεφάλαιο της τάξης των πενήντα χιλ., στην προοπτική η κεφαλαιακή συγκρότηση της εταιρείας να είναι το 10% της αρχικής επένδυσης που υπολογίζεται έτσι σε 1 εκατ. €.
Τα ποσοσοτά των εταίρων, ύστερα και από την προσχώρηση του Επιμελητηρίου στην εταιρεία είναι: Περιφέρεια Ιονίων νήσων με 84%, Δήμος Κερκύρας με 10%, Ομοσπονδία Επαγγελματιών (ΟΕΒΚ) με 2%, Ομοσπονδία Εμπορίου με 2% και Επιμελητήριο με 2%.
Το επόμενο βήμα αφορά στη χωροθέτηση του πάρκου. Οι σχετικές μέχρι ώρας ενέργειες, κρατούνται επτασφράγιστο μυστικό ενώ ταυτοχρόνως διαρρέεται ότι υπάρχει προσφορά γης από ιδιοκτήτες που καλοβλέπουν την ενέργεια. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αναμένεται, λίαν συντόμως, να υπάρξει πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εξασφάλιση γης. Αναζητούνται περί τα 200 στρ. Τόσα υπολογίζεται ότι θα καταστήσουν βιώσιμο το πάρκο ενώ βεβαίως στις προσφορές υπάρχουν περιορισμοί για τη μέγιστη απόσταση του από την πόλη.