Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σαράντα αντιπρόσωποι από την Κέρκυρα στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ
10 Οκτωβρίου 2016 / 12:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη (6.10.16) οι εσωτερικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή αντιπροσώπων για το 2ο συνέδριο του κόμματος. Το μέτρο ήταν 1/10, αναδείχθηκαν 40 αντιπρόσωποι, που σημαίνει ότι μετείχαν στη διαδικασία περίπου 400 μέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τάση ενιαιοποίησης του κόμματος, που ξεκίνησε ως συνασπισμός κομμάτων, τάσεων και προσωπικοτήτων έχει προχωρήσει τόσο που οι αντιπρόσωποι στην Κέρκυρα, λένε και αλλού, προέκυψαν από μια και μόνη λίστα υποψηφίων. Η αναβάπτιση των τοπικών Οργάνων θα προκύψει σε νέες διαδικασίες που θα γίνουν μέχρι τέλος του χρόνου, όταν θα εκλεγούν πάλι αντιπρόσωποι (σ.σ. περισσότεροι) για να συγκροτηθεί το σώμα της περιφερειακής συνδιάσκεψης, από την οποία και θα εκλεγούν, περιφερειακή, νομαρχιακές επιτροπές και συντονιστές.
Το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει την Πέμπτη. Οι εργασίες του ολοκληρώνονται την Κυριακή το μεσημέρι με την εκλογή προέδρου και ηγεσίας, όπου αναμένεται να επανεκλεγεί πανηγυρικά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν αμφισβητείται από κανέναν εσωκομματικά. Εάν υπάρξει άλλος υποψήφιος, έλεγαν στο enimerosi.com καλά πληροφορημένες πηγές, θα είναι για να μην θυμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την εκλογή Γ. Παπανδρέου στη θέση του Σημίτη στο ΠΑΣΟΚ το 2004!
Το συνέδριο θα απασχολήσουν θεματικές ενότητες, σημαντικότερες των οποίων θεωρούνται εκείνη για την πολιτική και τους στόχους της τον 21ο αιώνα. Το είδος του κομματικού υποκειμένου και οι πολιτικές πρωτεραιότητες για τα υπολειπόμενα τρία, κυβερνητικά χρόνια μέχρι την ημερομηνία που προβλέπεται να ξαναστηθούν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών.