Οι ολυμπιονίκες στην αρχαία Ολυμπία

Ο Σπ. Γιαννιώτης με τον προπονητή του, Ν. Γέμελο.

ΠΥΡΓΟΣ. Στην Αρχαία Ολυμπία θα βρίσκονται αύριο οι Έλληνες Ολυμπιονίκες και όλα τα μέλη της Ολυμπιακής Ομάδας στο Ρίο, σε μια εκδήλωση βράβευσης που έχει προετοιμάσει η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημίας, προκειμένου να τους τιμήσει για τις επιτυχίες και τη συμμετοχή τους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

14
Οκτωβρίου / 2016

Σύμφωνα με πληροφορίες του Patris News, oι εκδηλώσεις θα αρχίσουν το απόγευμα του Σαββάτου με ομιλία του Προέδρου της ΔΟΑ και Αρχηγού Αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες κ. Ισίδωρου Κούβελου με θέμα «Η σημασία των Ολυμπιακών Αξιών στην εκπαίδευση των νέων σήμερα και ο ρόλος των Ολυμπιονικών στη διαδικασία αυτή». Θα ακολουθήσει η βράβευση των αθλητών για την άξια εκπροσώπηση της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και ομιλία του Καθηγητή Δημήτριου Γαργαλιάνου για τη «Διπλή Καριέρα».
Οι εκδηλώσεις το Σάββατο θα ολοκληρωθούν με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Pierre de Coubertin και επίσκεψη στο Ιστορικό Αρχείο «Αθήνα 2004».
Την Κυριακή, η μέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Χώρο και στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ το διήμερο θα ολοκληρωθεί με στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Οι απαιτήσεις του σύγχρονου αθλητισμού υψηλού επίπεδου». Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και όλα τα μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.