Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας σε ξενοδοχεία της Κέρκυρας

Ξενοδοχοϋπάλληλοι
19 Οκτωβρίου 2016 / 16:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ειδικοί Επιθεωρητές του Υπουργείου Εργασίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις 15 έως 17 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, σε συνάντηση του Προέδρου του με τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ στις 26 Αυγούστου, είχε ζητηθεί να πραγματοποιηθούν έλεγχοι από Ειδικούς Επιθεωρητές σε δεκάδες μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία και την κλαδική ΣΣΕ.

«Εκτός της αυξημένης εργοδοτικής  αυθαιρεσίας, οι λόγοι για τους οποίους ζητήσαμε να γίνουν έλεγχοι από Ειδικούς Επιθεωρητές ήταν:
-Η αδυναμία του ΣΕΠΕ Κέρκυρας να ανταποκριθεί στα αιτήματα μας για ελέγχους (έλλειψη προσωπικού).
- Η ανάγκη να διεξαχθούν αποτελεσματικότεροι έλεγχοι απ αυτούς που
πραγματοποιεί  το ΣΕΠΕ Κέρκυρας, καθώς και
- Η  ακύρωση στην πράξη της κοινής γραμμής του ΣΕΠΕ, με την  πλαστή  πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρο Κέρκυρας  να παρεμποδίζουν την συμμετοχή του Προέδρου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων  μέλους της διοίκησης της ΠΟΕΕ-ΥΤΕ και μέλους της διοίκησης της ΓΣΕΕ  να λαμβάνει μέρος στους ελέγχους με την ιδιότητα τους ως μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, όπως προβλέπεται  απ το νόμο.
 
Ο Πρόεδρος  του Σωματείου συμμετείχε κανονικά με την προβλεπόμενη θεσμική του ιδιότητα στους ελέγχους των Ειδικών Επιθεωρητών την Κυριακή 16 Οκτωβρίου σπάζοντας το εμπάργκο που είχαν στήσει ΣΕΠΕ και Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.
Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων έχει επανειλημμένα εκφράσει την γνώμη του για
τον ρόλο των μηχανισμών ελέγχου και των  Υπηρεσιών του Υπ .Εργασίας.
Ο ρόλος τους είναι ρόλος επιβεβαίωσης της καθεστηκυίας τάξης,εφαρμογής και τήρησης της αντεργατικής νομοθεσίας».