Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κερκυραίων βίοι παράλληλοι!

Editorial
20 Οκτωβρίου 2016 / 14:04

Από τη μια οι εθελοντές που διόρθωσαν, καθάρισαν, έβαψαν το δημοτικό θέατρο, έτσι που να μπορέσει να δεχθεί αξιοπρεπώς το διεθνές φεστιβάλ Χορωδιών, κι από την άλλη ο τεχνικός, κατασκευαστικός, γραφειοκρατικός λαβύρινθος των νέων εργατικών κατοικιών,

που οδήγησε σε απόγνωση τους δικαιούχους και χθες κατέλαβαν τα ημιτελή σπίτια τους. Θέλουν έτσι να πιέσουν τους υπεύθυνους και τους επαγγελματίες "υποσχάτορες" που αν κατέθεταν τις ώρες, που έχουν μιλήσει στα media για το θέμα, σε δουλειά, θάχαν οι ίδιοι φτιάξει τον αποχετευτικό αγωγό μέχρι τον Βιολογικό και το δίκτυο κι ακόμα παραπέρα!
Στην πρώτη περίπτωση έχουμε, για μια ακόμα φορά, την ζωντανή απόδειξη της αποτελεσματικότητας του τύπου, σκώνω τα μανίκια και το φτιάχνω ενώ στη δεύτερη αναφύεται η επίσης γνωστή, γραφειοκρατική συμπεριφορά του τύπου, δεν είναι εδώ ο αρμόδιος, χρειάζεται επιπλέον μελέτη, δεν φταίμε εμείς αλλά οι άλλοι και τόσα άλλα εκνευριστικά τσιτάτα της καθημερινής ζωής, που μπορεί να απελπίσουν και τον πλέον αισιόδοξο.
Πάντως για να μην ξεχνιόμαστε, το δημοτικό θέατρο είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανακαινισθεί εκ βάθρων τότε που ο υπ. Πολιτισμού, Ευγ. Βενιζέλος έλεγε ότι έχει για λογαριασμό της Κέρκυρας 10 δισ. δρχ ώστε να αναγερθεί εδώ λυρικό θέατρο. Η διαχείριση του θέματος και η αλγεινή συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή και τρέχουσα. Ακόμα σέρνεται στα δικαστήρια η Περιφέρεια (σ.σ. ως διάδοχη της Νομαρχίας) καλούμενη να ξεπληρώσει μελέτη που της είναι παντελώς άχρηστη!
Αναλόγως και προφανώς άχρηστη είναι και η μελέτη για τις νέες εργατικές κατοικίες (σ.σ. ίσως και για τις παλαιότερες αλλά δεν είναι του παρόντος σημειώματος) που φύτεψε τόσα σπίτια στη μέση του πουθενά χωρίς να προβλέψει την σύνδεσή τους με τα δίκτυα και βεβαίως την χρηματοδότηση αυτής της σύνδεσης.
Κοινό στοιχείο, στη μια και την άλλη περίπτωση, ότι κανείς ποτέ δεν τιμωρήθηκε, διοικητικά τουλάχιστον, για την προφανή ζημιά, που προκλήθηκε, και την ταλαιπωρία των πολιτών.