Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οριστικά τέλος ο Σ. Σιδερόπουλος από Πετριτή

Αστέρας Πετριτή
20 Οκτωβρίου 2016 / 18:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ήταν εδώ και καιρό δρομολογούμενη η έξοδος του Σάββα Σιδερόπουλου από το πόστο του τεχνικού του Αστέρα Πετριτή και μετά την παραίτηση που υπέβαλε στο Δ.Σ., σε συνεδρίαση της Τετάρτης 20/10/2016 έγινε αποδεκτή και αποτελεί παρελθόν για την ομάδα.

Όλα αυτά όχι για αγωνιστικούς λόγους, δεν είχαν σχέση με την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, που έβγαλε πέντε πολύ δύσκολες αγωνιστικές (έπαιξε με τους τέσσερις πρωτοπόρους), αλλά με θέματα αρχής και συμπεριφορές από μέλος του Δ.Σ. Αυτό που κυκλοφορούσε και δεν έβγαινε προς τα έξω είναι πως μέλος του Δ.Σ. ήθελε να έχει λόγω στη σύνθεση της ομάδας, ή για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, είχε έντονο ενδιαφέρον να έχει συμμετοχές συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής. 
Αυτό είναι κάτι που δεν θέλει ποτέ να ακούσει ο έμπειρος τεχνικός και λογικό είναι. Αυτός έχει την ευθύνη συγκρότηση της ομάδας, αυτός δουλεύει με τους ποδοσφαιριστές, αυτός ξέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ποδοσφαιριστών, αυτός κρίνει πότε ένας είναι έτοιμος να προσφέρει και πότε όχι. Η συγκεκριμένη παρέμβαση στο έργο του προπονητή, δεν μπορούσε να περάσει έτσι, ο Σ. Σιδερόπουλος αποφάσισε να σταματήσει αυτή την πίεση που δεχόταν, για το λόγο αυτό και ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να συνεχίσει στην ομάδα του Αστέρα, ενώ τα λόγια του προέδρου κ. Α. Κουρτέση ότι τον στηρίζει ήταν αληθινά, ώσπου να φτάσουμε στο Δ.Σ. που έγινε και αποφάσισε να κάνει δεκτή την παραίτηση, βγάζοντας μάλιστα ανακοίνωση που ευχαριστούσε τον έμπειρό τεχνικό. 
Από την πλευρά του ο Σ. Σιδερόπουλος με ανακοίνωση του μετά το διαζύγιο με τον Αστέρα, μεταξύ άλλων ευχαριστεί τα μέλη της οικογένειας του Αστέρα καθώς και τους ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκαν από την αρχή της προετοιμασίας στις 25/7/2016 ως τώρα. Ευχήθηκε η ομάδα να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει και είναι η παραμονή στην Γ΄ Εθνική, είναι μια υπόθεση όχι μόνο του Αστέρα Πετριτή, αλλά όλου του Κερκυραϊκού ποδοσφαίρου, όλης της Κέρκυρας. Όπως τονίζει, προσπάθησε μέσα από σκληρή δουλειά και πάντα με γνώμονα το συμφέρον και το καλό της ομάδας να γίνει άριστος και όχι αρεστός και βολικός. Έκλεισε δίνοντας πάλι ευχές στην ομάδα, να έχει πάντα επιτυχίες.
Ο Σάββας Σιδερόπουλος είναι και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας, με παλιότερη θητεία προέδρου (τρεις φορές), όμως πρόσφατα παραιτήθηκε από τη θέση του στο Δ.Σ. Προσπαθήσαμε να μάθουμε τους λόγους της παραίτησής του, αλλά όπως μας διευκρίνισε, θα τους μάθουν οι συνάδελφοί του πρώτα, την ερχόμενη Δευτέρα στη Γ.Σ. που έχουν στην κλειστή αίθουσα του Κερκυραϊκού Γ.Σ. στο Γυμναστήριο.   
Αυτό που σίγουρα «παίζει» από το βράδυ της Τετάρτης και την ανακοίνωση της λήξης της συνεργασίας του Σ. Σιδερόπουλου με τον Αστέρα, είναι η άμεση όχληση από ομάδες που «ψάχνουν» προπονητή, αφού γνωστό είναι ότι δυο της Α1 τέλειωσαν τη συνεργασία τους και είναι σε αναζήτηση τεχνικού, αλλά και άλλες δυο τουλάχιστον ομάδες, ψάχνουν την αλλαγή προπονητή.