Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Kινηματογραφικός «αέρας» από τις μπαντίνες της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας»

Δημοτικό Θέατρο
23 Οκτωβρίου 2016 / 18:33

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνολικά πάνω από εξήντα νεαροί μουσικοί βρέθηκαν επί σκηνής στη συναυλία της Μαθητικής Μπαντίνας και της Νεανικής Μπαντίνης της Φιλαρμονικής Ένωσης «Καποδίστριας», που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο το Σάββατο 22 Οκτωβρίου.

Το πρώτο μέρος της συναυλίας άνηκε στη Μαθητική Μπαντίνα η οποία, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Καίσαρη, άνοιξε το πρόγραμμά της με το Festival Fanfare του John Kinyon, για να ακολουθήσει το Romeo and Juliet του Nino Rota. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν κατάλληλες διασκευές μουσικών θεμάτων από γνωστές ταινίες του κινηματογράφου. Πιο συγκεκριμένα, ακούστηκαν κατά σειρά το Rainbow connection του Kenneth L. Ascher από το «Muppet movie», το May it be από τον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών» της Roma Ryan, το εναρκτήριο θέμα από το συμφωνικό ποίημα Also sprach Zarathustra (Op.30) του Richard Strauss που χρησιμοποιήθηκε και στην ταινία «Οδύσσεια του διαστήματος», καθώς και το My heart will go on του James Horner από τον «Τιτανικό». Ακολούθησε μουσική του Solomon Linda και του Alan Menken για δύο διάσημες ταινίες κινουμένων σχεδίων· τον «Βασιλιά των λιονταριών» και την «Πεντάμορφη και το τέρας», αντίστοιχα. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με αποσπάσματα της μουσικής επένδυσης του Klaus Badelt για την ταινία «Πειρατές της Καραϊβικής».
Αφιερωμένο αποκλειστικά στην κινηματογραφική μουσική ήταν και το δεύτερο μέρος της συναυλίας, με τη Νεανική Μπαντίνα, υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Κοσκινά. Το πρόγραμμά της ξεκίνησε με μια τριλογία του μετρ του είδους, John Williams. Ακολούθησε το Gabriel’s oboe του Ennio Morricone, με soloist την Γεωργία Σαπουνά στο κλαρινέτο. Μετά και από το γνωστό μουσικό θέμα του Danny Elfman για την ταινία «Batman», ήταν η σειρά της Ελένης Ανδριώτη να εμφανιστεί ως soloist, και πάλι με κλαρινέτο, στο Oblivion του Astor Piazzola. Ακολούθως, η Νεανική Μπαντίνα της Φιλαρμονικής «Καποδίστριας» ερμήνευσε το πασίγνωστο tango Por una cabeza του Carlos Gardel, από την ταινία «Άρωμα γυναίκας». Η συναυλία ολοκληρώθηκε με τη μουσική του Hans Zimmer για τις ταινίες «Ο μονομάχος» και «Ο βράχος», με τα γνώριμα μουσικά μοτίβα του Monty Norman για τον «James Bond» να μεσολαβούν.