Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής για δεύτερη χρονιά στην Κέρκυρα

Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κέρκυρας
24 Οκτωβρίου 2016 / 09:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ιατροχειρουργική Εταιρείας Κερκύρας και η Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας (παράρτημα Κέρκυρας) συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά τη λειτουργία του Πρότυπου Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής Κοινωνικού Περιεχομένου.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και χωρίζονται σε δύο τμήματα (11:00 – 12:00 και 12:00 – 13:00), ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες που προκύπτουν.
Τα μαθήματα θα γίνονται δωρεάν κάθε Σάββατο στην αίθουσα της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας (πλατεία Σκαραμαγκά 4, τηλέφωνο 26610 39615, e-mail: [email protected]) και θα ξεκινήσουν στις 19 Νοεμβρίου. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
Ο ρόλος του Εργαστηρίου δημιουργικής γραφής
 
Στη σύγχρονη εποχή της σιωπής, όπου η τεχνολογία έχει εξασθενίσει τη φαντασία και την παραγωγή λόγου, όπου ο καταιγισμός της πληροφόρησης έχει αποδυναμώσει την κριτική σκέψη, όπου η έντονη καθημερινότητα των παιδιών οδηγεί στη συσσώρευση άγχους, το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Κοινωνικού Περιεχομένου έρχεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην έκφραση λόγου, την κοινωνική αφύπνιση, την εξωτερίκευση συναισθημάτων και την αποφόρτιση του στρες.
Μέσα από ασκήσεις δημιουργικής γραφής οι μαθητές θα μπορέσουν να αναπτύξουν το γραπτό τους λόγο, να διευρύνουν τη φαντασία τους, να γνωριστούν με συνομήλικους που έχουν αντίστοιχες ανησυχίες και προβληματισμούς και τέλος να βιώσουν τη χαρά της γραπτής δημιουργίας. Επιπλέον, στόχος μας είναι ν' αναδείξουμε το συγγραφικό ταλέντο των μαθητών και να βοηθήσουμε στην εξωτερίκευση σκέψεων, ιδεών και αισθημάτων.
Ο κοινωνικός χαρακτήρας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στα μαθήματα που πραγματοποιούνται. Τα παιδιά αφυπνίζονται απέναντι στην κοινωνία που τα περιβάλλει, αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη και προβληματίζονται για όσα συμβαίνουν γύρω τους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αποκτούν άποψη και εκφράζουν τη γνώμη τους με τον πιο δημιουργικό τρόπο, την παραγωγή του δικού τους προσωπικού κειμένου.
 
Στο τέλος της εκπαιδευτικής περιόδου θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.