Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία για τις καθαρίστριες χωρίς ... καθαρίστριες

Νοσοκομείο Κέρκυρας
04 Nov 2016 / 15:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκανε την Παρασκευή το πρωί ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας σε στήριξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο συνεργείο καθαριότητας του Νοσοκομείου.

Παράλληλα το Σωματείο μοίρασε προκηρύξεις και ζήτησε να συναντήσει το Διοικητή του Νοσοκομείου, ο οποίος απουσίαζε.
Ο Σύνδεσμος καταγγέλει τη νέα προσπάθεια εργοδοσίας και διοίκησης του Νοσοκομείου να διασπάσουν τις εργαζόμενες και να διαλύσουν το Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας με μεθοδεύσεις διαγραφών μελών από αυτό και καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν και να υπερασπιστούν ότι έχουν κερδίσει μέχρι τώρα (δεδουλευμένα, ρεπό, άδειες κ.ά.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ίδιες οι καθαρίστριες για τις οποίες διαμαρτύρεται ο Σύνδεσμος, δεν συμμετείχαν στην σημερινή κινητοποίηση, σύμφωνα με την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης. Όπως αναφέρουν, η πρωτοβουλία της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ανήκε στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η απόφαση συμμετοχής δεν ήταν κοινή.
Εντούτοις, οι καθαρίστριες συνεχίζουν να ζητούν από την εργοδοσία τις καταστάσεις μισθοδοσίας και τις συμβάσεις τους, αίτημα στο οποίο η εταιρεία αρνείται να ανταποκριθεί.