Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θετικός ο Εμπορικός Σύλλογος για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό

Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας
11 Nov 2016 / 13:53

Καλή προετοιμασία χρειάζεται η πρωτοβουλία του Δήμου για τη Χριστουγεννιάτικη διοργάνωση, υποστηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος, ωστόσο είναι θετικός ως προς την πρώτη αυτή προσπάθεια.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας μετά τη συγκρότησή του σε σώμα, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, τέθηκαν τα βασικά προβλήματα, του κλάδου. 

Το ΔΣ συζήτησε και κατέληξε στους στόχους του Εμπορικού Συλλόγου για την επόμενη τριετία οι οποίοι εστιάζουν στην αντιμετώπιση 4 κατηγοριών προβλημάτων: Tων Εθνικών (υπερφορολόγηση-ασφαλιστικό-ΟΑΕΕ, κ.α.), των Περιφερειακών (Μεταφορικό ισοδύναμο-ΦΠΑ στα νησιά, κα.), των Τοπικών (κυκλοφοριακό, καθαριότητα, διαχείρηση τουριστών, κ.α.) και των προβλημάτων της γειτονιάς (φωτισμός, κάδοι, αναβάθμιση υποβαθμισμένων περιοχών, κ.α). 

Στο ίδιο πλαίσιο, το ΔΣ αποφάσισε τη συγκρότηση 4 Επιτροπών:
-  Eπιτροπή Διεύρυνσης του Μητρώου του Συλλόγου (5μελής)
-  Επιτροπή για το Κυκλοφοριακό της πόλης (3μελής)
-  Επιτροπή για την Καθαριότητα (3μελής)
-  Επιτροπή για τον Τουρισμό (3μελής).

Οι Επιτροπές αυτές θα εργάζονται και θα συνεργάζονται και με άλλους φορείς για την επεξεργασία προτάσεων τις οποίες θα εισηγούνται στο ΔΣ. Απαρτίζονται τόσο από μέλη του ΔΣ όσο και από μέλη που ήταν υποψήφιοι στις πρόσφατες εκλογές έτσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ενεργοποίηση και συμμετοχή των μελών του Συλλόγου.

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του ΔΣ Κώστας Μουζακίτης έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τις συναντήσεις με τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών (για το θέμα του κυκλοφοριακού) και Καθαριότητας (για το θέμα των απορριμμάτων) καθώς και για το Ελληνικο-Κινεζικό Φόρουμ που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα.

Για την περίοδο των Χριστουγέννων, το ΔΣ κατέληξε στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες ενώ συζήτησε και το θέμα της λειτουργίας «Χριστουγεννιάτικου χωριού» στην Πάνω πλατεία και πρόγραμμα εκδηλώσεων σε διάφορα σημεία της πόλης, μετά την ενημέρωσή του από το Δήμο Κέρκυρας. Η σχετική απόφαση του ΔΣ ήταν η στήριξη της πρώτης αυτής προσπάθειας παρότι η άποψη του Εμπορικού συλλόγου είναι ότι θα πρέπει η διοργάνωση να γίνεται σε σημεία εντός του ιστού της πόλης και, με μια σειρά δρώμενων (παραμύθι, παιγνίδι, εκδηλώσεων κ.α.), να συνδέονται όλες οι περιοχές της πόλης. Για να επιτύχει μια τέτοια πρωτοβουλία θα πρέπει η οργάνωση, κατά την εκτίμηση του Εμπορικού συλλόγου, να ξεκινήσει ήδη από το Φεβρουάριο του 2017. Ωστόσο, θεωρώντας τη φετινή διοργάνωση ως το πρώτο βήμα, στέκεται θετικά και την στηρίζει.

Μια ακόμα προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου που αποφασίστηκε ομόφωνα είναι η δημιουργία καμπάνιας,  με τη δημιουργία τηλεοπτικού σποτ, ώστε «να μένουν τα χρήματα στην Κέρκυρα» όπου να ανακυκλώνονται προς όφελος όλων των επαγγελματικών τάξεων και γενικότερα όλων των κατοίκων του Νησιού.
Τέλος, το ΔΣ αποφάσισε την συμμετοχή εκπροσώπων του ΔΣ σε εκπομπές των ΜΜΕ ώστε να υπάρχει ενημέρωση του κοινού για τα θέματα του εμπορίου.-