Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οριστικό! Εκλογές στην ΕΠΣΚ στις 15 Δεκεμβρίου 2016

24 Nov 2016 / 18:41
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ήταν γνωστό ότι το βράδυ της Τετάρτης στο Δ.Σ. της Ένωσης θα αποφασιζόταν η ημερομηνία των εκλογών για την ΕΠΣΚ, αφού με βάση το νόμο, θα πρέπει να γίνουν πριν το τέλος του 2016 και μετά τις 27/11/2016.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του ταμία της Ένωσης Κώστα Σουλάνη, η πλειοψηφία των έξι έμεινε με πέντε μέλη και με δεδομένο ότι ένα μέλος λόγω προβλήματος υγείας δεν θα παραβρισκόταν, υπήρχε ο κίνδυνος αν απείχαν τα άλλα μέλη της αντιπολίτευσης να μην προκηρυχτούν οι εκλογές  και να πάμε σε προσωρινή διοίκηση, διορισμένη από το πρωτοδικείο και οι εκλογές να γίνουν αργότερα. Όμως στα γραφεία της ΕΠΣΚ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας βρέθηκαν οι πέντε της ως πρόσφατα πλειοψηφίας (Ποζίδης, Κουλόπουλος, Νάος, Μουζακίτης, Κούρκουλος), καθώς και οι δυο σύμβουλοι που είχαν εκλεγεί με την Ανατροπή, αλλά έφυγαν τον Απρίλη (Λούβρος, Βλαχόπουλος). Έτσι με επτά από τα 11 μέλη παρόντα έγινε το Δ.Σ. και αποφασίστηκε να πάμε σε εκλογές στην ΕΠΣ Κέρκυρας στις 15 Δεκέμβρη 2016. 
Μια αναμενόμενη εξέλιξη, με το ερώτημα τώρα να είναι πόσες και ποιες παρατάξεις θα κατέβουν σε αυτές τις εκλογές, που θα είναι πρωτόγνωρο, αλλά θεωρείτε σίγουρο ότι θα υπάρξουν τουλάχιστον τρεις. 
Τα δεδομένα ως σήμερα είναι από την μια πλευρά η παράταξη του κ. Ποζίδη «ΚΙΝΗΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ», που είναι ταγμένη στην πλευρά της ως πρόσφατα διοίκησης της ΕΠΟ και τουλάχιστον δυο άλλες παρατάξεις, που είναι αντίθετες. Η μια είναι η Ένωση της Κερκυραϊκής Συμμαχίας με τρία μέλη της Ανατροπής (τουλάχιστον αυτό διαφαίνεται ως το απόγευμα της Πέμπτης 24/11), ενώ υπάρχει και το μεγαλύτερο μέρος της Ανατροπής, που ενώ σε ολομέλεια συμφώνησε να συνεργαστεί με την Κερκυραϊκή Συμμαχία, βλέποντας κάποιες συμπεριφορές που θεώρησε ότι είναι λάθος και εκ του πονηρού, αποφάσισε να μην συνεχίσει μαζί της. Μάλιστα σε νέα ολομέλεια θα αποφασίσει την κάθοδο της είτε σαν αυτόνομη, είτε σαν συνεργαζόμενη με άλλες δυνάμεις, με την σύμφωνη γνώμη των τριών ιδρυτών της Ανατροπής, αλλά και των εκλεγμένων στο Δ.Σ. της Ένωσης μελών. Από κει και πέρα υπάρχει και μια άλλη κίνηση που πιθανόν θα ανακοινωθεί η παρουσία της εντός κάποιων ωρών ή σε 1-2 μέρες, με τίτλο «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ»;;;  Ίσως και την Παρασκευή 25/11 να έχουμε ανακοινώσεις και αυτό γιατί μετά την οριστική ημερομηνία ορισμού των εκλογών, θα υπάρξει άμεση προσπάθεια όλων των παρατάξεων και να ανακοινώσουν τη λίστα των υποψηφίων, όπως και να κάνουν γνωστές τις θέσεις τους.  
Όπως και να έχει τα σωματεία θα πονοκεφαλιάσουν  τις επόμενες τρεις εβδομάδες ως τις εκλογές, αφού θα έχουν να κάνουν επιλογή ανάμεσα σε 3-4 ψηφοδέλτια και διαφορετικές θέσεις και προσεγγίσεις. Ευχή μέσα από αυτή τη «μάχη των εκλογών της ΕΠΣΚ» που την περιμένουμε καυτή, κερδισμένο να βγει το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια