Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνελήφθη 39χρονος, εμπλεκόμενος σε υπόθεση μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών

Δίωξη Ναρκωτικών
25 Nov 2016 / 10:27

ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Στα χέρια των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων βρίσκεται από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, ένας 39χρονος Αλβανός,

ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση μεταφοράς και διακίνησης ποσότητας κάνναβης.
Συγκεκριμένα, μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κακαβιάς, στη διασταύρωση Καλπακίου, οι αστυνομικοί, έκαναν σήμα στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του 39χρονου να σταματήησει. Ο οδηγός, δε συμμορφώθηκε στο σήμα τους και επιπλέον, έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω στα σταθμευμένα περιπολικά, προκαλώντας τους ζημιές και στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα, προσπαθώντας να απομακρυνθεί με επικίνδυνους ελιγμούς.
Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο 39χρονος Αλβανός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τόσο ο ίδιος όσο και η 22χρονη συνοδηγός. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 39χρονος εμπλέκεται σε υπόθεση μεταφοράς ποσότητας κάνναβης βάρους 10.500 γραμμαρίων (ως οδηγός ΙΧ) και συνελήφθη κατόπιν σχετικού εντάλματος σύλληψης του ανακριτή Ιωαννίνων.
Ο συλληφθείς αντιμετωπίζει επιπλέον τις κατηγορίες της απείθειας, της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.