Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η συνάντηση για το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης

Δημοτικό Θέατρο
29 Nov 2016 / 15:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμος ξεκινά τη διαβούλευση για τη διαμόρφωση της στρατηγικής του «Ολοκληρωμένου Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης (ΟΣΧΕ)» με αξιοποίηση του «εργαλείου» της «Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης»

στο πλαίσιο του προτύπου χωρικής ανάπτυξης του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014 – 2020.
Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο, η 1η συνάντηση με ενδιαφερόμενους φορείς και δυνητικούς εταίρους του προγράμματος, με στόχο την αναλυτική ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων.  Αναλυτική ανοικτή πρόσκληση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.corfu.gr).
Η Πρόσκληση απευθύνεται, σε αυτή τη φάση,  σε τοπικούς και λοιπούς Κοινωνικούς και Επαγγελματικούς Φορείς, ενώ στην επόμενη φάση της διαβούλευσης θα αξιοποιήσει ιδέες και προτάσεις πολιτών, στο πλαίσιο της «Εταιρικής Σχέσης» που πρόκειται να δημιουργηθεί. Όλα  τα αποτελέσματα των επιμέρους συναντήσεων εργασίας θα δημοσιεύονται στην Ιστοσελίδα του Δήμου, ενώ προβλέπονται ανοιχτές ενημερωτικές ημερίδες συζήτησης και προβληματισμού.
Η διαβούλευση για τη διαμόρφωση της «στρατηγικής» του ΟΣΧΑ και η εξειδίκευσή του σε επιχειρησιακό, χρηματοδοτικό και οργανωτικό επίπεδο μέσω της ΟΧΕ θα οργανωθεί σε δύο αντίστοιχες φάσεις και θα διαρθρωθεί σε πέντε επιμέρους στάδια («βήματα»), από το Δεκέμβριο του 2016 μέχρι και το  Μάρτιο του 2017. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει διαβούλευση με αντικείμενο την επιχειρησιακή συγκρότηση και οργάνωση της ΟΧΕ στο πλαίσιο των προϋποθέσεων, δεσμεύσεων και κατευθύνσεων του ΕΣΠΑ 2014 - 2020, έτσι ώστε οι δράσεις της ΟΧΕ να ενεργοποιηθούν, ενδεικτικά από τον Σεπτέμβριο του 2017.
Για το συντονισμό και την τεχνική υποστήριξη της διαβούλευσης, ο Δήμος Κερκυραίων έχει συγκροτήσει «Ομάδα Συντονισμού» και καθοδήγησης της διαβούλευσης.
Η περιοχή παρέμβασης των δράσεων της ΟΧΕ του Δήμου Κέρκυρας  αφορά στην Πόλη της Κέρκυρας και θα στοχεύσει στην ποιοτική αναβάθμιση και στον εμπλουτισμό του πολιτιστικού κεφαλαίου, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας – με έμφαση στην καινοφανή και νεοφυή πολιτιστική δημιουργία-, και στη σύνδεσή τους με νέα τουριστικά προϊόντα, αξιοποιώντας τη βιομηχανία της εμπειρίας και της δημιουργίας. Παράλληλος στόχος η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μέσω της αναβάθμισης των λειτουργιών της πόλης, προκειμένου η πόλη να αναδειχτεί σε αποτελεσματικό υποδοχέα της συνολικής πολιτιστικής και τουριστικής δραστηριότητας.
Οι ενδιαφερόμενοι Φορείς και δυνητικοί Εταίροι, όπως αναφέρεται στην Πρόσκληση, θα πρέπει να υποβάλουν  μέχρι  5 Δεκεμβρίου 2016, απλή δήλωση συμμετοχής στη διαδικασία της διαβούλευσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση [email protected]