Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κόντρα για την κατάσταση των βορείων δημοτικών ενοτήτων

Δήμος Κερκύρας
01 Δεκεμβρίου 2016 / 20:11

Με αφορμή την σύσκεψη προέδρων στο δημαρχείο και τις ανακοινώσεις του δημάρχου Κ. Νικολούζου, ο Ν. Χειρδάρης (Κερκυραίων Δήμος) αντεπιτίθεται!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων της Βόρειας Κέρκυρας (Δημοτικές Ενότητες: Αγίου Γεωργίου, Θιναλίων Εσπερίων, Κασσωπαίων) είχε την Τετάρτη ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος. 
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε κατ΄ αρχήν τους Προέδρους για το σχεδιασμό σε σχέση με την αποκομιδή των απορριμμάτων την επόμενη περίοδο στην περιοχή του Βορρά. 
Στην συνέχεια συζητήθηκε το πρόβλημα της αγροτικής οδοποιίας που έχει να κάνει κυρίως με τον παροπλισμό μηχανημάτων του Δήμου, που εξυπηρετούν την περιοχή, καθώς και με την προμήθεια αδρανών υλικών.
Συζητήθηκε το ύψος της “παγίας”, ώστε να αντιμετωπίζονται με περισσότερη ευελιξία κάποια προβλήματα.
Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι από την πλευρά του Δήμου θα δοθεί προτεραιότητα στην επισκευή των μηχανημάτων, είπε επίσης ότι θα εντατικοποιηθούν οι πληρωμές που εκκρεμούν σε προμηθευτές και συνεργεία. Ο Δήμαρχος τις επόμενες μέρες θα μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να έχει και μια δεύτερη συζήτηση με τους Προέδρους των τοπικών Συμβουλίων της. Στη συνάντηση συμμετείχαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι των δημοτικών ενοτήτων του βορείου συγκροτήματος και οι αντιδήμαρχοι Σοφία Καρύδη και Νίκος Αναστασόπουλος 
 
Ο Κερκυραίων Δήμος
 
Στην ανακοίνωση του δημάρχου απάντησε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Ν. Χειρδάρης: 
1. Το δελτίο τύπου είναι ανακριβές διότι στη συνάντηση συμμετείχαν μόνο κάποιοι πρόεδροι τοπικών συμβουλίων από τις Δ.Ε. Αγ.Γεωργίου και Εσπερίων , δεν είχαν καλεστεί οι Δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής και σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπήθηκε όλος ο Βορράς.Θα έπρεπε ο συντάκτης του δελτίου να είναι πιο προσεκτικός για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση.
2. Αυτή καθεαυτή η συνάντηση κρίνεται ως επιλεκτική καθότι τα ίδια ίσως και μεγαλύτερα προβλήματα έχουν και οι Δ.Ε. Θιναλίων και Κασσωπαίων, δηλαδή όλη η Βόρεια Κέρκυρα.
3. Τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής είναι διαπιστώσεις προβλημάτων [λες και δεν τα ξέρουμε], αόριστες δεσμεύσεις για αντιμετώπιση και επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις για λύσεις.
Επί της ουσίας η Δημοτική αρχή μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης, όντας ανίκανη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα,προσπαθεί με κλειστές συναντήσεις και εύηχα δελτία τύπου να αποπροσανατολίσει το κόσμο, να δώσει ψεύτικες υποσχέσεις και να καθησυχάσει τους προέδρους και τους κατοίκους του Βορρά ότι περίπου όλα έχουν δρομολογηθεί.
Είναι η ίδια τακτική που ακολουθείται από την αρχή της ανάληψης της εξουσίας , δηλαδή αγοράζει χρόνο .
Μόνο που ο κόσμος δεν έχει άλλη υπομονή , δεν θέλει άλλες εξαγγελίες , θέλει λύσεις και δράσεις.
Τα προβλήματα κύριοι της Δ.Α. δεν λύνονται με δελτία τύπου αλλά με επιτόπου παρεμβάσεις.
Και τα προβλήματα του Βορρά [αλλά και όλου του Νομού] είναι τεράστια.
Δημοτική οδοποιία κυριολεκτικά βομβαρδισμένο τοπίο.
Αγροτική οδοποιία αδιάβατη με εξαίρεση κάποιες επιλεκτικές παρεμβάσεις.
Δημοτικός φωτισμός ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές τριτοκοσμικός.
Μηχανήματα δεν υπάρχουν [ζητάνε από τους προέδρους να πληρώσουν το συνεργείο και τα καύσιμα για να χρησιμοποιήσουν κάποιο μηχάνημα].
Για να να δουλέψουν οι διοικητικές υπηρεσίες ζητάνε από τους προέδρους από την παγία τους, να αγοράσουν χαρτί και μελάνι για τους εκτυπωτές.
Αβεβαιότητα και θολό τοπίο όσον αφορά την διαχείριση των απορριμάτων εν όψει της νέας τουριστικής σαιζόν.
Που είναι οι προεκλογικές σας δεσμεύσεις κύριε Δήμαρχε;
Πόσες φορές κύριε Δήμαρχε επισκεφτήκατε το Βορρά στα δύο χρόνια και κάτι της θητείας σας;
Δεν δικαιούσθε πλέον να επικαλείσθε καμία δικαιολογία και ο κόσμος δεν μπορεί να επιδείξει πλέον καμία ανοχή.
Αντιμετωπίστε τα προβλήματα και σταματήστε να παρουσιάζετε μια εικονική πραγματικότητα και να χρησιμοποιείτε μια παρελκυστική τακτική.
Τέλος στο Βορρά υπάρχει μια Αντιδήμαρχος η οποία έχει παραιτηθεί εδώ και ενάμιση μήνα, πράγμα το οποίο έχει δημιουργήσει μια σύγχυση και μία ανασφάλεια στους προέδρους και στους κατοίκους της περιοχής.
Δεν ξέρουν σε ποιον να απευθυνθούν. Ο ρόλος της κυρίας Καρύδη μετά την παραίτησή της έχει αποδυναμωθεί εντελώς.
Πρέπει να αποφασίσει ή θα παραιτηθεί και θα αναλάβει κάποιος άλλος να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που συνεχώς μεγαλώνουν, ή θα παραμείνει μάχιμη και θα παλέψει για τη βελτίωση της καθημερινότητας.
Δεν μπορούμε να έχουμε και τη πίτα ολόκληρη και τι σκύλο χορτάτο.