Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κανονιστική Απόφαση του Δήμου για τους κοινόχρηστους χώρους και τα τραπεζοκαθίσματα

τραπεζοκαθίσματα
02 Δεκεμβρίου 2016 / 22:17

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής περί καθορισμού τελών χρήσεως κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Κέρκυρας για το έτος 2017. Συγκεκριμένα:

Α. ΤΕΛΗ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ (ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ.  Δήμου Κερκυραίων 6-86/2007)
Α. Περιοχές Πλατειών
Κατηγορία Ι διακεκριμένη: Κάτω Πλατεία (Λιστόν) που περιλαμβάνει το πεζοδρόμιο της Λεωφ. Γεωργίου Α κάτωθι των στοών και των έναντι αυτών κοινόχρηστο χώρο καθώς και το πεζοδρόμιο της Κοφινέτας.
Κατηγορία Ι: Σκαραμαγκά, υπερυψωμένο τμήμα χρησιμοποιούμενο από το ζαχαροπλαστείο ΣΕΡΑΝΟ (δεν περιλαμβάνεται ο δρόμος από την πλατεία προς την οδό Αγ. Δημητρίου), Ανω Πλατεία, Πλατεία Δημαρχείου, Πλατεία Μητροπόλεως (Κων/νου ) και πλατεία Ηρώων Κυπριακού Αγώνος.
Κατηγορία ΙΙ: Όλες οι άλλες Πλατείες και η διαπλάτυνση της οδού Αρσενίου.
Το ετήσιο τέλος των περιοχών πλατειών της κατηγορίας Ι Διακεκριμένης σε 128,33€ € ανά τ.μ. καταλαμβανομένης επιφάνειας.
Κατηγορία Ι: Σε 100,82 €   ανά τ.μ. καταλαμβανομένης επιφάνειας.
Κατηγορία ΙΙ: σε 63,49€  ανά τ.μ. καταλαμβανομένης επιφάνειας.
Β. Περιοχές Αλσυλλίων
Το ετήσιο τέλος των τμημάτων των Αλσυλλίων παρά τις οδούς Μητρ. Αθανασίου και Αλκ. Δαρή σε 55,61€ ανά τ.μ. καταλαμβανομένης επιφάνειας.
Γ. Περιοχές Πεζοδρομίων – οδών
Κατηγορια Ι: Νικ.Θεοτόκη, Μιχ. Θεοτόκη, Καποδιστρίου (από Ευγ. Βουλγάρεως μέχρι Σοφ. Δούσμανη), Αγίων Πάντων, Παλαιολόγου, Σπ. Αρβανιτάκη, Σκαραμαγκά, Αγ. Σπυρίδωνος, Φιλαρμονικής, Λεωφ. Αλεξλάνδρας, Ευγ. Βουλγάρεως, Γεωργ. Θεοτόκη, Μητρ. Μεθοδίου, Φιλλελήνων, Κων. Ζαβιτσιάνου, Λεωφ. Δημοκρατίας από ανδριάντα Καποδίστρια μέχρι κολώνα Ντάγκλας.
Κατηγορία ΙΙ: Αλυπίου, Σταμ. Δεσύλλα, Αγ. Δημητρίου (διαπλατυνθέν τμήμα) Δον. Δημουλίτσα, Αρσενίου, Ριζοσπαστών Βουλευτών, Ιονίου Βουλής, Παρ. Νικ. Θεοτόκη, Λεωφ. Εθν. Αντίστασης, Προσαλένδου, Σπ. Σαμάρα, Σολωμού, Δονά, Νέα Παλαιολόγου (Σπ. Αρβανιτάκη), Σεβαστιανού, Μαντζάρου, (απαγορεύεται η  παραχώρηση της χρήσης των πεζοδρομίων του Δημοτικού Θεάτρου), 8η πάρ. Ευγ.Βουλγάρεως, Πολυχρονίου Κωνσταντά.
Κατηγορία ΙΙΙ: Όλες οι άλλες οδοί της Πόλης, των Προαστίων και γενικά των συνοικισμών περιφέρειας του Δήμου Κερκυραίων.
Κατηγορία IV :  Τα πεζοδρόμια, οδοί και κοινόχρηστοι χώροι του Δημοτικού Διαμερίσματος Καναλίου.
Το ετήσιο τέλος των περιοχών αυτών της κατηγορίας Ι σε 100,82€ κατά τ.μ.
Το ετήσιο τέλος των περιοχών αυτών της κατηγορίας ΙΙ σε 84,65€ κατά τ.μ.
Το ετήσιο τέλος των περιοχών αυτών της κατηγορίας ΙΙΙ σε 72,47€ κατά τ.μ. καταλαμβανομένης επιφάνειας
Το ετήσιο τέλος των περιοχών αυτών της κατηγορίας ΙV σε 52,64€ κατά τ.μ.
 
Επί χρησιμοποιήσεως των χώρων των περιοχών πλατειών, πεζοδρομίων και οδών ως προθήκη καταστήματος, το τέλος ορίζεται στο διπλάσιο των ως άνω ανωτέρω κατά κατηγορία ορισθέντος.
  
 Επί καταλήψεως πεζοδρομίων ή οδού  για πάσης φύσεως τεχνοοικοδομικές εργασίες ορίζει το τέλος  ανά τ.μ. μηνιαίως κατά ζώνες ως εξής:
ΖΩΝΗ Α : όλες οι οδοί και οι πλατείες της πόλης Κέρκυρας και Μανδουκίου ήτοι: Μητρ. Αθανασίου, Αλκ. Δαρή, Εμμ. Θεοτόκη, Μενεκράτους, Αλκινόου, Κύπρου, Ομήρου, Αλεξ. Δεσύλλα, Φαιάκων, Ξεν. Στρατηγού, Λεωφ. Εθν. Αντίστασης και Ευαγ. Ναπολέοντος.
ΖΩΝΗ Β: όλες οι άλλες οδοί και πλατείες των προαστείων και γενικά των συνοικισμών περιφέρειας του Δήμου Κερκυραίων.
Το τέλος της ΖΩΝΗΣ Α ορίζεται σε 14,86 € ανά τ.μ. μηνιαίως και της ΖΩΝΗΣ Β σε 11,35 €  μηνιαίως για κάθε τ.μ. καταλαμβανομένης επιφάνειας.   
Επί καταλήψεως υπεδάφους κοινοχρήστων εν γένει χώρων, για την τοποθέτηση καυσίμων ή για υπογείου διαβάσεως κ.λ.π., το ετήσιο τέλος ορίζεται σε 185,5 € ανεξαρτήτως περιοχής του Δήμου Κερκυραίων.
Επί καταλήψεως κοινοχρήστων εν γένει χώρων, δι’ εγκαταλήψεως σε αυτούς παντός είδους αντικειμένων, πραγμάτων οιασδήποτε φύσεως αχρήστων ή χρησίμων το τέλος μηνιαία ορίζεται σε 169,09 € κατά   τ.μ. καταλαμβανομένης επιφάνειας  σε βάρος του ιδιοκτήτη ή εγκαταλείψαντος ή εναποθέσαντος τα αντικείμενα ή πράγματα αυτά.
Για κατάληψη χώρου διαρκείας κλάσματος του μηνός υπολογίζεται για τον προσδιορισμό του τέλους ως γενομένη για ακέραιο μήνα.
Σε κάθε περίπτωση χώρος εκτάσεως κλάσματος του μέτρου υπολογίζεται για τον προσδιορισμό του τέλους σε ακέραιο μέτρο.
 
(ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. Δήμου Κέρκυρας 12-246/2011) (ΑΔΑ: 4Α3ΦΩΕΑ-1)
1. ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΚΤΟΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ (π.χ. Πλατεία Σαρόκο). Σύμφωνα με το άρθρο 1.10 του Κανονισμού Αστικής Λειτουργίας επιτρέπεται η διενέργεια εκδηλώσεων εμπορικού χαρακτήρα και θα ισχύει το τέλος που καθορίστηκε με την υπ. αριθμ. 6-86/2007 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του π. Δήμου Κερκυραίων «Καθορισμός τελών χρήσης πεζοδρομίων, πλατειών και κοινοχρήστων χώρων» το οποίο ανέρχεται σε 63,49 ευρώ/τ.μ. καταλαμβανόμενης επιφάνειας.
2. ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΝΤΟΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ (π.χ. Πλατεία Νέου Φρουρίου, Άνω Πλατεία, Πάρκο, Άνω Πλατεία στο χώρο εξέδρας παρέλασης κ.λ.π.). Σύμφωνα με το άρθρο 1.7 του Κανονισμού Αστικής Λειτουργίας της Πόλης επιτρέπεται η διενέργεια εκδηλώσεων πολιτιστικού ή κοινωνικού χαρακτήρα ατελώς ως προς την παραχώρηση της χρήσης του κοινόχρηστου χώρου. Ορίζεται τέλος παροχής εξυπηρετήσεων το οποίο ανέρχεται σε 300,00 ευρώ για την περίπτωση που απαιτηθεί η διάθεση από το Δήμο Κέρκυρας υλικοτεχνικής υποδομής ή προσωπικού. Του τέλους αυτού απαλλάσσονται οι εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα.
3. ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ (π.χ. Μποσκέτο «Κήπος DURREL» «ΚΑΦΕ ΤΕΧΝΗΣ (ART CAFE)») Επιτρέπεται η παραχώρηση χρήσης των χώρων αυτών για τη διενέργεια εκδηλώσεων πολιτιστικού, κοινωνικού χαρακτήρα ως και δεξιώσεων γάμων, βαπτίσεων κ.λ.π., επειδή στους χώρους αυτούς δεν έχουν εφαρμογή τα άρθρα του Κανονισμού για την αστική λειτουργία της Πόλης. Ορίζεται τέλος παροχής εξυπηρετήσεων σε περίπτωση που απαιτηθεί η διάθεση, από το Δήμο Κέρκυρας, υλικοτεχνικής υποδομής, προσωπικού για την καθαριότητα, φύλαξη του χώρου, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 500,00 ευρώ και σε περίπτωση δεξιώσεων γάμων κ.λ.π. το τέλος αυτό θα προσαυξάνεται με 5,00 ευρώ ανά προσκεκλημένο. Του τέλους αυτού απαλλάσσονται οι εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα.
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΧΙΛΛΕΙΩΝ (ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. Δήμου Αχιλλείων 12/1999)
Α. Σε τουριστικές περιοχές (Μπενίτσα, Πέραμα, Αχίλλειο, Αγ. Γόρδιος)
1. Για τη χρήση Πλατειών
α. Στη Μπενίτσα σε όλο το μήκος της πλατείας 23,5 € ανά τ/μ  ετησίως
2. Για τη χρήση  Πεζοδρομίων
α. Στη Μπενίτσα σε όλο το μήκος των οδών 23,5€ ανά τ/μ   ετησίως
β. Στο Αχίλλειο από οικία Περικλή Τζιλιάνη έως την είσοδο του Αχιλλείου 29,5€ ανά τ.μ. ετησίως
3. Για τη χρήση κοινοχρήστων χώρων στη Μπενίτσα τον Αγ. Γόρδιο και το Πέραμα θα ληφθεί νεότερη απόφαση του Δ.Σ. Αχιλλείων.
Β. Σε μη τουριστικές περιοχές
1. Για τη χρήση Πλατειών 3,00 € ανά τ/μ πλην παραδοσιακών καφενείων τα οποία θα καταβάλλουν το συμβολικό ποσό των 0,3 € ανά τ.μ. σε όλους τους συνοικισμούς του Δήμου ετησίως.
2. Για τη χρήση  Πεζοδρομίων 6,00€ ανά τ/μ  κατά μήκος όλων των οδών του Δήμου ετησίως.
3. Για τη χρήση κοινοχρήστων χώρων 3,00€ ανά τ.μ. ετησίως σε όλους τους κοινοχρήστους χώρους του Δήμου.
 
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΙΜΜΑΙΩΝ  (ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. Δήμου Λευκιμμαίων 10/69/2000 )
Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι που βρίσκονται επί της οδού  21ης Μαρτίου εντός του οικισμού Λευκίμμης, επίσης οι χώροι επί των οδών    Εθν. Αντίστασης και  Στ. Βούλγαρη  το τέλος ορίζεται σε 8,80€  ανά τ.μ. ετησίως.
Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι που βρίσκονται σε δευτερεύοντες Οδούς του οικισμού Λευκίμμης καθώς επίσης και εντός των οικισμών των δημοτικών διαμερισμάτων Βιταλάδων και Νεοχωρίου  σε 3,00€ ανά τ.μ. ετησίως.
Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι που βρίσκονται εντός του οικισμού Κάβου – Αγ. Πέτρου και στην περιοχή ΓΑΡΔΕΝΟ  του  ΔΔ. Βιταλάδων και Αλυκές  το τέλος ορίζεται σε 14,67€ ανά τ.μ. ετησίως.
Για τέλος χρήσης πεζοδρομίων ή οδών για όσους ανοικοδομούν στο Δ.Δ. Λευκίμμης, Βταλάδων και Νεοχωρίου σε 1,47€ ανά τ.μ. ετησίως.
Για τη χρήση κοινοχρήστων χώρων σε κάθε άλλη περίπτωση το τέλος θα καθορίζεται με ξεχωριστή απόφαση του Δ.Σ.
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΕΛΙΩΝ    (ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. Δήμου Παρελίων 120/2001)
ΔΗΜΟΤΙΚO ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΙΝΑΡΑΔΩΝ  :    4,40 € ανά τ.μ ετησίως
ΔΗΜΟΤΙΚO ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΕΛΕΚΑ       :   14,67 € ανά τ.μ. ετησίως
ΔΗΜΟΤΙΚO ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΓΙΑΝΝΑΔΩΝ :    5,87 € ανά τ.μ. ετησίως
 
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΣΩΠΑΙΩΝ 
ΑΠΟΦΑΣΗ  Δ.Σ. Δήμου Κασσωπαίων 8/1996 
Σε μικρές ή μεγάλες πλατείες όλων των οικισμών και περιοχών του Δήμου, τα πεζοδρόμια, όλοι οι κοινόχρηστοι δημοτικοί και αγροτικοί δρόμοι, τα μονοπάτια ο επαρχιακός δρόμος Κέρκυρας – Κασσιώπης ευθύνης του Δήμου καθώς και η απαλλοτριωμένη ζώνη αυτού και όλος ο αιγιαλός το τέλος ορίζεται σε 3,00 € ανά τ.μ. ετησίως
 
ΑΠΟΦΑΣΗ  Δ.Σ. Δήμου Κέρκυρας 4-125/2015 (ΑΔΑ : Ω6ΗΔΩΕΑ-ΚΔΘ)
Καθορισμός τέλους κατάληψης κοινοχρήστων χώρων στο χωριό Κασσιώπη της Δ.Ε. Κασσωπαίων Δήμου Κέρκυρας χωρίς δημοπρασία στα καταστήματα (καφενεία, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια κ.λ.π.) σε 55 € ανά τ.μ. το χρόνο.
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΤΕΙΕΩΝ (ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. Δήμου Μελιτειέων  72/1999 ) 
Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Ματθαίου το τέλος ορίζεται σε 3,00 € ανά τ.μ. ετησίως.
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. Δήμου Αγίου Γεωργίου 172/2006)
Σε όλες τις περιοχές  του Δήμου που έχουν  καθορισθεί με την ως άνω απόφαση ορίζει ετήσιο τέλος ανά τ.μ. 50,00 €  ετησίως.
 
ΧΩΡΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΩΘΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ (για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων) με τιμή 8 € ανά τ.μ.  (Απόφαση 3-2/29-2-2016 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής: «Κανονισμός για τη διάθεση των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Κέρκυρας»)
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΟΥΚΑΔΩΝ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1η πλατεία του χωριού
Που βρίσκεται ο Ι.Ν. Υπεραγίας Θεοτόκων Δουκάδων.
 
40
Παραχώρηση χρήσης για την  τοποθέτηση  τραπεζοκαθισμάτων.
 
2η πλατεία του χωριού
Έναντι του Ι.Ν. Υπεραγίας Θεοτόκων Δουκάδων.
 
40
Παραχώρηση χρήσης για την  τοποθέτηση  τραπεζοκαθισμάτων
 
 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΑΔΩΝ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Πλατεία του χωριού (έξωθεν παραρτήματος Ταχυδρομείου)  
15
­­­­­­
Παραχώρηση χρήσης για την τοποθέτηση  τραπεζοκαθισμάτων.(για μελλοντικη εκδήλωση ενδιαφέροντος)
 
 ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΡΙΠΕΡΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Πλατεία εντός του χωριού μπροστά από το γραφείο της πρώην Κοινότητας                
40
Παραχώρηση χρήσης για την τοποθέτηση  τραπεζοκαθισμάτων, απέναντι από το κατάστημα της Αικατεριίνης Τσιλιμπάρη
 
Πλατεία «ΣΑΟΥΛΗ»
 
 
40
Παραχώρηση χρήσης για την τοποθέτηση  τραπεζοκαθισμάτων, απέναντι από το κατάστημα του Ανδρέα Τσιλιμπάρη
 
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΘΩΝΩΝ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ  ΜΕΤΡΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Πλατεία στη θέση «ΑΜΜΟΣ»  
101
Ο χώρος χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων ή για τη διοργάνωση εκδηλώσεων
 
 
 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΕΛΙΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Πλατεία εντός του χωριού (για μελλοντική εκδήλωση ενδιαφέροντος)  
50
Παραχώρηση χρήσης για την  τοποθέτηση  τραπεζοκαθισμάτων.
 
 
Β. ΥΨΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΥΨΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΠΟΣΟΥ = Τα τετραγωνικά μέτρα που καλύπτονται παρανόμως Χ το ανά τ.μ. μίσθωμα που καταβάλλεται για τη νόμιμα καλυμμένη επιφάνεια.
 
Η Απόφαση ισχύει για το έτος 2017 και εφεξής μέχρι ανακλήσεώς της.