Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κι άλλη καθυστέρηση για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό

Χριστουγεννιάτικο Χωριό
06 Δεκεμβρίου 2016 / 13:10

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν όταν δεν προετοιμάζεται κανείς εγκαίρως, αρχίζουν τώρα να απειλούν με μεγάλη καθυστέρηση τη διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων θα πάει πίσω μία μέρα ακόμα. Η απεργία των ναυτεργατών που θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη το βράδυ καθιστά αδύνατη τη μεταφορά των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για να στηθούν τα παιδικά παιχνίδια και οι γιορτινές κατασκευές της πάνω πλατείας. Έτσι η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου έναρξη του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού» -έχοντας ήδη καθυστερήσει μια εβδομάδα- μετατίθεται για το Σάββατο.
Στην περίπτωση ωστόσο που η Π.Ν.Ο. αποφασίσει περαιτέρω συνέχιση των κινητοποιήσεων, τα πράγματα αλλάζουν. Τα επόμενα 24ωρα αναμένονται σκληρές διαπραγματεύσεις με τον Υπ. Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή, ενώ οι συνδικαλιστές έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της συνέχισης. Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Νίκος Κορακιανίτης μιλώντας στο enimerosi.com, δήλωσε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα η τύχη του εορταστικού προγράμματος σε περίπτωση που συνεχιστεί η απεργία των ναυτικών, γιατί πραγματικά τότε θα προκύψει σημαντική καθυστέρηση. «Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνουν οι εκδηλώσεις, απλά θα έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο» συμπλήρωσε.