Απέτρεψαν τα απορριματοφόρα να αδειάσουν στον Σκοπό

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Χωρίς αποτέλεσμα οι απόπειρες του Δήμου να εναποθέσει τα σκουπίδια που μάζεψε στον ΧΥΤΑ του Σκοπού. Τα αίματα άναψαν όταν ο πρόεδρος του ΦοΣΔΑ, Παναγιώτης Μυλωνάς μαζί με τον αντιδήμαρχο Ζακύνθου, Κόκλα, οδήγησαν ένα απορριμματοφόρο και προσπάθησαν να περάσουν στον ΧΥΤΑ. Τότε κάτοικοι έστησαν ένα ανθρώπινο μπλόκο ενώ άνοιξαν τις πόρτες του απορριμματοφόρου και έβγαλαν έξω τους δύο άντρες.

08
Δεκεμβρίου / 2016

Επίσης, ένταση υπήρξε και κατά την διάρκεια της παρουσίας του δημάρχου, Παύλου Κολοκοτσά στο χώρο, όπου οι αγανακτισμένοι του απευθύνθηκαν σε έντονο ύφος.
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΦοΣΔΑ Ζακύνθου, Παναγιώτης Μυλωνάς τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «με οποιοδήποτε κόστος πρέπει να εναποθέσουμε τα απορρίμματα στο ΧΥΤΑ του Σκοπού. Θέλω οι κάτοικοι να μας κατανοήσουν, γιατί αυτό γίνεται για την υγεία όλων μας και με την δικιά τους την επίβλεψη να γίνει όλη η διαδικασία για ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να πάμε σε άλλο χώρο».
Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του ΦοΣΔΑ, κ. Κάρδαρης, τόνισε ότι ο «ΦοΣΔΑ Ζακύνθου, έχει στείλει αίτημα στον ΦοΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας, ώστε να δεχτεί 10 χιλιάδες τόνους απορρίμματα από την Ζάκυνθο και αυτό το οποίο αναμένουμε είναι να βγει μια κοινή απόφαση της Αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, για να μπορεί να γίνει μεταφορά των απορριμμάτων και εκτός Ζακύνθου». «Υπογράφηκε το πρωί η τροποποίηση της μελέτης για την ενδιάμεση λύση που είναι η περιοχή του Λίβα και θα υποβληθεί σήμερα, για τρίτη φορά, στην υπηρεσία της αποκεντρωμένης στην Κέρκυρα, για να αδειοδοτηθεί ο χώρος».