Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην Κέρκυρα (video)

Ιερώνυμος
11 Δεκεμβρίου 2016 / 14:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με κάθε επισημότητα έγινε η υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας», λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, επισκέπτεται την Κέρκυρα συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Αδαμάντιο, καθώς και από τον Αρχιδιάκονο π. Ιωάννη. Ακόμη στην Κέρκυρα αφίχθη ο Μητροπολίτης Ναζαρέτ Κυριακός.
Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος, ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, ο Πρύτανης του Ιουνίου Πανεπιστημίου Βασίλης Χρυσικόπουλος και η στρατιωτική ηγεσία του τόπου.

Το απόγευμα θα τελεστεί προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου, Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, ενώ ανήμερα της εορτής του Αγίου θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο.


«Αυτές τις μέρες η προσοχή είναι στραμμένη προς την Κέρκυρα διότι ο Αγιος Σπυρίδων είναι ταυτισμένος με την Κέρκυρα και η Κέρκυρα με τον Άγιο Σπυρίδωνα» είπε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος ευχαρίστησε επίσης το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα.