Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στήνεται το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» στην Πάνω Πλατεία

Χριστουγεννιάτικο Χωριό
12 Δεκεμβρίου 2016 / 13:19
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με καθυστέρηση 10 ημερών, παίρνει τελικά «σάρκα και οστά» η ιδέα του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού» του Δήμου Κερκυραίων και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας(ΔΟΠΑΠ).

Με την αναστολή της απεργίας της ΠΝΟ, λύθηκε και το ζήτημα μεταφοράς υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στη δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου Χωριού της Πάνω Πλατείας. 
Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και έτσι το «χωριό» θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει σε μία ή δύο μέρες, ενώ η επίσημη έναρξή του θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Δημάρχου την Πέμπτη ή την Παρασκευή.
Πρόκειται για έναν ανοιχτό χώρο 400 τ.μ. από το ύψος του Μνημείου των Επτανήσων και πάνω, με κατασκευές και παιχνίδια για παιδιά, όπως το σπιτάκι του Αη- Βασίλη, η Φάτνη, Καρουσέλ, τρενάκι κ.λπ.  
Πέρα από το παιδικό χωριό, θα εξελίσσονται καθημερινά καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε διάφορα πολυσύχναστα σημεία της παλιάς πόλης που θα είναι τα εξής:
-   Πλατεία Σαρόκου
-   Πλατεία Ανουντσιάτας
-   Πλατεία Δημαρχείου San Giacomo
-   Πλακάδο Αγ. Σπυρίδωνα
-   Πλατεία Λεμονιάς
-   Πλατεία Κρεμαστής
-   Σπηλιά
-   Περιστύλιο ανακτόρων 
Η επαναλαμβανόμενη απεργία της ΠΝΟ ανάγκασε τους διοργανωτές, να αναβάλλουν τη δημιουργία του χωριού για 10 περίπου ημέρες.
Οι υπόλοιπες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με απόφαση της επιτροπής του δήμου ξεκίνησαν ήδη από την Κυριακή το μεσημέρι στην πλατεία Αννουντσιάτας, χωρίς ωστόσο να γίνει εγκαίρως η δημοσίευση του πλήρους προγράμματος. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.