Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προς παράταση το ωράριο μουσικών οργάνων με τη νέα σεζόν

Καφέ
22 Δεκεμβρίου 2016 / 14:13
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αργότερα θα κλείνουν τη μουσική οι καφετέριες και τα εστιατόρια πιθανότατα από τη νέα σεζόν, όπως συμφώνησαν χθες οι εστιάτορες με τον αντιδήμαρχο Εμπορίου.

Συνάντηση με το Δήμαρχο Κώστα Νικολούζο και τον αντιδήμαρχο Βιομηχανίας και Εμπορίου Σπύρο Καλούδη, είχε χθες το πρωί το σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων. Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το ζήτημα του ωραρίου μουσικών οργάνων, που μέχρι σήμερα έχει σταθεί "βραχνάς" σε καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ Το ισχύον ωράριο μουσικών οργάνων δηλαδή έως τις 10:00 μμ το χειμώνα και τις 11:00 μμ το καλοκαίρι έχει δημιουργήσει προστριβές καθώς οι επιχειρήσεις έρχονται αντιμέτωπες με πρόστιμα, δεκαήμερα κλεισίματα ακόμα και στέρηση άδειας λειτουργίας. 
Οι εκπρόσωποι του σωματείου συζήτησαν τη δυνατότητα παράτασης του ωραρίου, σε πιο "λογικό"  για τους ίδιους πλαίσιο και χωρίς να έρχονται αντιμέτωποι με την διατάραξη της κοινής ησυχίας μέσα στην πόλη.
Μιλώντας στο enimerosi.com ο Σπύρος Καλούδης διευκρίνισε ότι έφθασαν σε μια καταρχήν συμφωνία με τους εστιάτορες για παράταση δύο ωρών: το χειμώνα η μουσική θα επιτρέπεται μέχρι τις 12:00 το βράδυ και το καλοκαίρι μέχρι τη 1:00πμ. 
Υιοθέτησε μια διαλλακτική στάση καθώς «η υπερβολική αυστηρότητα συνήθως φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα», όπως είπε χαρακτηριστικά. 
Το επόμενο βήμα θα είναι να γίνει η τροποποίηση του κανονιστικού πλαισίου, διαδικασία η οποία απαιτεί τουλάχιστον τρεις μήνες, εφόσον πρέπει να περάσει από την έγκριση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, το Δημοτικό Συμβούλιο, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. «Με τον καινούριο χρόνο θα δρομολογίσουμε τις ενέργειες, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν μέχρι την νέα τουριστική σεζόν» κατέληξε ο αντιδήμαρχος.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.