Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κοντονής: Δεν φεύγει η έδρα του Διοικητικού Εφετείου

Υπουργείο Δικαιοσύνης
27 Δεκεμβρίου 2016 / 14:10

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή συναντήθηκαν η Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη και ο Αντιπεριφερειάρχης Φυσικών Πόρων, Ενέργειας και Βιοτεχνίας Διονύσης Τσούκας, την Τρίτη (27/12) στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Φ. Βάκη και ο Δ. Τσούκας έθεσαν επί τάπητος τα θέματα της μεταβατικής έδρας του Διοικητικού Εφετείου στην Κέρκυρα, της ίδρυσης Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στις Φυλακές και μακροπρόθεσμα της ίδρυσης αγροτικών φυλακών.
 
Η Βουλευτής και ο Αντιπεριφερειάρχης επισήμαναν στον Υπουργό ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καταργηθεί ή να συγχωνευθεί η μεταβατική έδρα του Διοικητικού Εφετείου στην Κέρκυρα. Από την πλευρά του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης τους διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης ή μεταφοράς της έδρας από το νησί.
 
Επιπλέον, ο κ. Κοντονής έκανε δεκτή την πρόταση για την ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στις Φυλακές Κέρκυρας, με έμφαση στην ελληνομάθεια (με δεδομένο ότι το 65% των κρατουμένων είναι αλλοδαποί).
 
Στη συνάντηση συζητήθηκε, τέλος, η δυνατότητα ίδρυσης αγροτικών φυλακών στην Κέρκυρα με την παράλληλη μεταφορά των υπαρχουσών και την ανάδειξη του κτιρίου τους ως ιστορικού μνημείου. Ο Υπουργός εξέφρασε τη θετική του γνώμη σημειώνοντας ότι αποτελεί ζήτημα που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.