Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το καλοκαίρι στα παλιά Δικαστήρια, η Περιφέρεια

ΠΙΝ
27 Δεκεμβρίου 2016 / 20:33

Επιβαρυντική για την Περιφέρεια η συμφωνία παραχώρησης που αποδέχθηκε η περιφερειακή Αρχή Σπύρου, δηλώνει ο Θ. Γαλιατσάτος: "Θα την ξαναδούμε"!

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ομαλά και με ικανοποιητικούς ρυθμούς δηλώνει το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας ότι προχωρούν οι εργασίες που εκτελούνται στο κτίριο των Παλαιών Δικαστηρίων, όπου προγραμματίζεται να στεγαστούν οι υπηρεσίες της έδρας της ΠΙΝ. Σύμφωνα με τους αναδόχους των έργων, χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών θα είναι το καλοκαίρι του 2017, οπότε και θα παραδοθεί προς χρήση στην Περιφέρεια.
Υπενθυμίζεται ότι τα παλαιά Δικαστήρια παραχωρήθηκαν στην ΠΙΝ για 20 χρόνια, τα 10 εκ των οποίων αμισθί και τα υπόλοιπα 10, έναντι αντιτίμου, με την υποχρέωση δαπάνης χρημάτων για την επισκευή του κτιρίου, ενώ ως μελέτη του έργου η παρούσα Περιφερειακή αρχή παρέλαβε μόνο τέσσερεις κατόψεις του κτιρίου.
“Την συμφωνία αυτή, έχουμε καταγγείλει και στο παρελθόν, ότι είναι ετεροβαρής. Θα ήταν ευχής έργον να είχε επιτευχθεί μια συμφωνία που θα εξοικονομούσε τα χρήματα των ενοικίων που επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς της ΠΙΝ αλλά η προηγούμενη περιφερειακή αρχή επέλεξε να κάνει μια συμφωνία επιβαρυντική για την Περιφέρεια, με λίγα χρόνια παραχώρησης των παλαιών Δικαστηρίων και υποχρέωση καταβολής ενοικίων αλλά και επισκευαστικών δαπανών” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, τονίζοντας ότι θα επιχειρηθεί επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας.