Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξιχνιάστηκαν οι κλοπές υπολογιστών σε σχολεία της Κέρκυρας

Κλοπές
03 Ιανουαρίου 2017 / 15:11

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος δύο ατόμων ηλικίας 20 και 21 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία.

Ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας και από την αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών διαπιστώθηκε ότι, οι δύο άνδρες, κατά το χρονικό διάστημα από 23 έως 30-12-2016, ανέπτυξαν συστηματική δράση στην παραβίαση σχολικών συγκροτημάτων στην Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, η δράση τους εντοπίστηκε στη διάρρηξη:
·  του Γυμνάσιου και Λυκείου Καστελλάνων Μέσης, καθώς και του κυλικείου του σχολικού συγκροτήματος, από τα οποία αφαίρεσαν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές , κεντρικές μονάδες υπολογιστών και μία  βιντεοκάμερα συνολικής χρηματικής αξίας 8.500  ευρώ, καθώς και προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ
·   του Δημοτικού Σχολείου Λακώνων, από το οποίο αφαίρεσαν φορητούς υπολογιστές αξίας 2.000 ευρώ
·   του Γυμνάσιου Σκριπερού καθώς και του κυλικείου του σχολείου,  με λεία ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διάφορα προϊόντα  συνολικής αξίας 7.150 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που αναπτύχθηκαν για την διαλεύκανση των υποθέσεων αυτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κρυμμένα τα αντικείμενα που είχαν αφαιρέσει, τα οποία επιστράφηκαν στα σχολεία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο δραστών θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ ο 21χρονος θα οδηγηθεί στον Ανακριτή Κέρκυρας καθώς εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.