Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τους εκπαιδευτικούς της Κέρκυρας ο Υπουργός Παιδείας (video)

Κώστας Γαβρόγλου
05 Ιανουαρίου 2017 / 10:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύσκεψη με στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Εκπαίδευσης πραγματοποιείται σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Φαληράκι υπό τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Τον Υπουργό Παιδείας υποδέχθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Γκούσης. Στην συνάντηση συμμετέχουν διευθυντές, σύμβουλοι και στελέχη της Εκπαίδευσης. H σύσκεψη αναμένεται να έχει ενδιαφέρον καθώς η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ότι ετοιμάζεται να προχωρήσει, μέσω διαγωνισμού σε προσλήψεις για την κάλυψη κενών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Γι' αυτό και θα προχωρήσει σε διυπουργική σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα στην οποία και αναμένεται να γίνει τριετής προγραμματισμός των προσλήψεων, ήτοι για τα έτη 2018 - 2020. Έτσι, μέσα στο τρέχον έτος πρέπει να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός, ενώ σχετικές εισηγήσεις έχουν ήδη γίνει από τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο ΑΠΕ ανέφερε «Επιπλέον ο πρωθυπουργός σε σύντομο διάστημα θα ανακοινώσει την σύσταση μιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα μελετήσει τα οικονομικά της εκπαίδευσης και θα υπάρξει δέσμευση ότι σε τρία χρόνια να αντιμετωπιστούν όλες οι ανελαστικές ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό, λειτουργικές απαιτήσεις και υλικές υποδομές. Από πλευράς μας θα κάνουμε το παν για να επιτευχθεί μία πολιτική και κοινωνική συναίνεση ώστε να κάνουμε όλοι μαζί το επόμενο στέρεο βήμα».