Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αυλιωτών στη Ν. Υόρκη

Αυλιώτες
10 Ιανουαρίου 2017 / 16:13

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σύλλογος Αυλιωτινών Νέας Υόρκης διοργάνωσε την πρώτη συνεδρίαση του έτους, αφ’ ενός μεν για το πρόγραμμα, αφ’ ετέρου δε για την συνάντηση με τον πρόεδρο τοπικού συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Αυλιωτών, Λεωνίδα Αυλωνίτη.

Ο κ. Αυλωνίτης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της βόρειας Κέρκυρας και ειδικότερα στους Αυλιώτες, όπως είναι η εκτέλεση βελτιωτικών έργων στο λιμάνι Αγίου Στεφάνου από το οποίο εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων. Στη συνέχεια, μίλησε για την αποπεράτωση της παρακαμπτήριας οδού προς την παραλία Αγίου Στέφανου.
΄Εχει εξασφαλιστεί υπόσχεση και θα ανατεθεί εντός σύντομου χρονικού διαστήματος ανάθεση έργου γεώτρησης για εξασφάλιση επαρκούς ύδρευσης. Αναφέρθηκε επίσης στην πορεία έργων για την καθαριότητα και συγκομιδή σκουπιδιών, ένα θέμα που ταλαιπώρησε την Κέρκυρα την περασμένη τουριστική περίοδο.
Ο πρόεδρος της Δ.Ε. διαβεβαίωσε τους συμπατριώτες του ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για την αποκατάσταση της νομιμότητας και διεκδίκηση από την κοινότητα ζωτικής σημασίας τεμαχίων της παραλίας από κατάφωρη παραβίαση αιγιαλίτιδας ζώνης από ασυνείδητους καταπατητές.
Αναφέρθηκε στην τεράστια πολιτιστική προσφορά στο χωριό, της Φιλαρμονικής, της χορωδίας, καθώς και της ποδοσφαιρικής ομάδας «ΑΣ Οδυσσέας» Αυλιωτών με έμφαση στις παιδικές ομάδες. Τέλος, ευχαρίστησε το Ιδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης για τη μεγάλη προσφορά αλληλεγγύης στο νησί.
Από τον Εθνικό Κήρυκα της Ν. Υόρκης