Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο «τελικός» Κρόνου - ΑΕ Λευκίμμης για το κύπελλο ΕΠΣΚ

Κύπελλο ΕΠΣΚ
10 Ιανουαρίου 2017 / 16:30
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για το θεσμό του κυπέλλου της ΕΠΣΚ και στην προημιτελική φάση θα γίνουν δυο ματς την Τετάρτη 11/1 αφού η διοργανώτρια ανέβαλε τα άλλα δυο.

Στο μεγάλο ματς που θα το χαρακτηρίζαμε πρόωρο τελικό θα αναμετρηθούν οι δυο καλύτερες ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων ο Κρόνος Αργυράδων με την ΑΕ Λευκίμμης στο Περιβόλι, στη ρεβάνς του 0-0 του αγώνα που έγινε 23/12/2016 στη Λευκίμμη. Ως γνωστόν στη φάση αυτή οι αγώνες είναι διπλοί και ο νικητής περνάει στην ημιτελική φάση (στους 4). Μετά το αποτέλεσμα του πρώτου ματς, ο Κρόνος θέλει μόνο νίκη για να περάσει στην επόμενη φάση, ενώ αν το ματς λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα θα πάμε σε παράταση και αν δεν αλλάξει κάτι στα πέναλτι. Από την άλλη η ΑΕΛ περνάει με δυο αποτελέσματα, με ισοπαλία με σκορ και με νίκη. Να σημειώσουμε ότι θα είναι η 3η φετινή επίσημη συνάντηση των ομάδων, αφού εκτός του 0-0 στο κύπελλο, έχουν βρεθεί αντιμέτωπες στο πρωτάθλημα στο γήπεδο του Περιβολίου και εκεί είχαμε ισόπαλο αποτέλεσμα 2-2. Φυσικά το ματς είναι ντέρμπυ και όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά. 
Ένα ακόμα ματς θα γίνει αυτό ανάμεσα σε Αχιλλέα - Νυμφών και Ατρόμητο Στρογγυλής, στη ρεβάνς του 2-0 για τον Αχιλλέα. Τις δυο ομάδες τις χωρίζουν δυο κατηγορίες, στην Α1 ο Αχιλλέας και στην Β΄ ο Ατρόμητος Στρογγυλής, με τον Αχιλλέα να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για πρόκριση όχι απλά λόγω της εκτός έδρας νίκης του με 2-0, αλλά και της ποιότητάς του σαν ομάδα. 
Οι αγώνες είναι την Τετάρτη με ώρα έναρξης 14:45 σε Περιβόλι και Νυμφές και στο Περιβόλι θα σφυρίξει ο Τόμπρος με βοηθούς τους Θ. Βλάσση και Ξηρομερίτη, ενώ στις Νυμφές ορίστηκαν να διευθύνουν το ματς οι Κορακιανίτης, Μιχαλάς, Σταμάτης. 
Δυο ακόμα παιγνίδια που υπήρχαν στο πρόγραμμα αναβλήθηκαν. Αυτό ανάμεσα σε Corfu FC (Κέρκυρα Π.Ο.) και την Κ-20 του ΑΟΚΚ, με νικητή 4-2 τον ΑΟΚΚ στο πρώτο ματς και αυτό ανάμεσα σε Οδυσσέα Αυλιωτών και Ολυμπιάδα Καρουσάδων. Στο 2ο ματς που επρόκειτο να γίνει στους Αυλιώτες έχει αναβληθεί γιατί υπάρχει εκκρεμότητα από το πρώτο ματς που δεν έγινε ποτέ, επειδή δεν ήταν στην προκαθορισμένη ώρα στο γήπεδο ο γιατρός αγώνα και ο διαιτητής είχε κλείσει το φύλλο αγώνα. Η πειθαρχική επιτροπή δεν έχει βγάλει απόφαση για την τύχη του παιγνιδιού αυτού και λογικό είναι δεν μπορεί να γίνει ρεβάνς όταν δεν έχουμε αποτέλεσμα του 1ου ματς. Εδώ με βάση τον ΚΑΠ θα πρέπει να μηδενιστεί η Ολυμπιάδα και να πάρει 0-3 στα χαρτιά το ματς ο Οδυσσέας, αλλά υπάρχει όπως λένε οι πληροφορίες ατράνταχτο στοιχείο που δείχνει την αδυναμία του γιατρού να είναι στην ώρα του στο γήπεδο και αυτό ίσως μετρήσει στην τελική απόφαση. Θα ξέρουμε τις επόμενες μέρες. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια