Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακλήθηκε η άδεια των εγκαταστάσεων υγραερίου στα Γουβιά

Διαρροή υγραερίου
11 Ιανουαρίου 2017 / 15:32

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την διαρροή υγραερίου από τις εγκαταστάσεις της Πετρογκάζ στα Γουβιά κατά τις βραδινές ώρες της 9ης Ιανουαρίου, η Διεύθυνση Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας αποφάσισε να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της δεξαμενής.

Σήμερα αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση της προσωρινής  διακοπής λειτουργίας και  σφράγιση δεξαμενής  αποθήκευσης υγραερίου της δραστηριότητας “Αποθήκευσης,  Εμφιάλωσης,  Διακίνησης  και Διανομής Υγραερίου” της εταιρείας “ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ Ανώνυμη Ελληνική Εταιρία Υγραερίων Βιομηχανικών Προϊόντων & Γενικών Επιχειρήσεων” που λειτουργεί στη περιοχή “Γουβιά” του Δήμου Κέρκυρας.

Χθες διενεργήθηκε αυτοψία και διαπιστώθηκε ότι η μικρής έκτασης διαρροή προήλθε από βάνα που σφραγίστηκε, ενώ ανακλήθηκε προσωρινά η άδεια λειτουργίας των εγκαταστάσεων.
Όπως είπε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Δ. Τσούκας στο enimerosi.com, η ανάκληση της άδειας είχε προληπτικό χαρακτήρα, καθώς η δεξαμενή έχει υπολλείμματα υγραερίου. Σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει ενδελεχής και εξονυχιστικός έλεγχος των εγκαταστάσεων ενώ η εταιρεία έχει κληθεί να ορίσει προσωπικό ασφαλείας και να απαντήσει επ' αυτού στην αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας.