Αγώνας δρόμου για να προτείνουν έργα ΕΣΠΑ

Από την σύσκεψη για τον προγραμματισμό έργων της Λευκάδας

Σε παρατεταμένο ηλεκτροσόκ υποβάλλει τους φορείς η Περιφέρεια ώστε να ενεργοποιηθούν και να ετοιμάσουν τις προτάσεις τους για να ενταχθούν στο περιφερειακό Πρόγραμμα.

16
Ιανουαρίου / 2017

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε σειρά συναντήσεων και συσκέψεων βρίσκεται αυτό το διάστημα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, προκειμένου οι δικαιούχοι φορείς (Δήμοι, ΝΠΔΔ, Φορείς Διαχείρισης κλπ) να ετοιμάσουν και να καταθέσουν προτάσεις για ένταξη στις προσκλήσεις του ΕΣΠΑ που ήδη έχουν ανακοινωθεί από την ΠΙΝ.
 
Για την Ιθάκη
 
Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017 ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων μετέβη στην Ιθάκη όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, υπό την προεδρία του, για το ΕΣΠΑ και τα έργα που ο Δήμος Ιθάκης προτείνει προς ένταξη. Ο κ. Γαλιατσάτος επιπρόσθετα ενημέρωσε ότι μέσω και του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων υπάρχει δυνατότητα εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων καθώς και συντήρησης του οδικού δικτύου. Ειδικά για το Λιμάνι Πισαετού, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι επίκειται η δημοπράτησή του στο αμέσως επόμενο διάστημα. 
 
Για την Λευκάδα
 
Σύσκεψη για το ΕΣΠΑ στην Π.Ε. Λευκάδας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2016, στην έδρα της ΠΙΝ (Αλυκές, Κέρκυρα), υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Θόδωρου Χαλικιά, του Δημάρχου Κώστα Δρακονταειδή, του αντιδημάρχου Γιώργου Φίλιππα και στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής. Στην ενημέρωσή του προς τον Περιφερειάρχη, ο Δήμαρχος Λευκάδας Κ. Δρακονταειδής αναφέρθηκε σε έργα ύδρευσης και αποχέτευσης τα οποία έχει απόλυτη ανάγκη τόσο η πόλη της Λευκάδας όσο και η ύπαιθρος, δήλωσε έτοιμος για το μεταβατικό στάδιο της διαχείρισης των απορριμμάτων με τη χρήση δεματοποιητή και την παράλληλη αξιοποίηση “πράσινων σημείων”, προμήθεια κάδων και δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού.
Στον τομέα της οδικής ασφάλειας και των οδικών έργων ο κ. Δρακονταειδής αναφέρθηκε στην κατασκευή κόμβων και τον περιφερειακό της Λευκάδας καθώς και στην αναγκαιότητα ωρίμανσης των προτάσεων μέσω των προγραμμάτων Τεχνικής Βοήθειας του ΕΣΠΑ, ενώ ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη και για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) της Λευκάδας που προχωρά και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Άνοιξη.
Μεγάλης σημασίας για το Δήμο Λευκάδας είναι τα έργα του Θεάτρου και της αποκατάστασης του Κινηματογράφου (που κάηκε στις πρόσφατες πυρκαγιές), ώστε η Λευκάδα να αποκτήσει και πάλι στεγασμένο χώρο εκδηλώσεων.
Ο Περιφερειάρχης καυτηρίασε το γεγονός της απουσίας, από τον σχεδιασμό, έργων στον τομέα της αποχέτευσης και των οδικών έργων και μεταφορών. Οι συσκέψεις θα συνεχιστούν και για τα υπόλοιπα νησιά της ΠΙΝ.