Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θετική παρουσία και αισιόδοξα μηνύματα από την Έκθεση της Ουτρέχτης

Διεθνής Έκθεση Τουρισμού
20 Ιανουαρίου 2017 / 11:29

ΟΥΤΡΕΧΤΗ (ΟΛΛΑΝΔΙΑ). Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Vakantiebeurs”, που διεξήχθη στην Ουτρέχτη από 11 έως 15 Ιανουαρίου

και είναι μια από τις πλέον σημαντικές τουριστικές εκθέσεις στον ευρωπαϊκό χώρο, συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, φιλοξενούμενη μαζί με άλλους προορισμούς της Ελλάδος, σε χώρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση τουρισμού της Ουτρέχτης αποτελεί το σημαντικότερο τουριστικό γεγονός της χρονιάς στην Ολλανδία, παρουσιάζοντας τις κυρίαρχες τάσεις της Ολλανδικής αγοράς.
Πάνω από 100.000 ανήλθαν οι επισκέπτες της έκθεσης. Τόσο η προσέλευση του κοινού, όσο και οι επαφές με παράγοντες τεκμηριώνουν ότι  οι προκρατήσεις παρουσιάζουν διψήφιο αριθμό αύξησης, σε σχέση με την αντίστοιχη  περυσινή περίοδο.
 
Η παρουσία της ΠΙΝ στην έκθεση
 
Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσιάτος, ο οποίος είχε σημαντικές επαφές με tour operators  και δημοσιογράφους του έντυπου και ηλεκτρονικού  τύπου, αρκετοί εκ των οποίων θα φιλοξενηθούν  στα νησιά του Ιονίου, για να ενισχύσουν την τουριστική προβολή και να αναδείξουν τις ομορφιές  του τόπου και τις παροχές που προσφέρουν οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας. Επίσης έδωσε συνέντευξη στον ανταποκριτή της ΕΡΤ στο Άμστερνταμ κ. Συριόπουλο.
Το ενδιαφέρον μερίδας του κοινού εκτός από τις φυσικές ομορφιές των Ιόνιων νησιών, εστίασε σε περιπατητικά μονοπάτια, εγκαταστάσεις  κάμπινγκ και τη δυνατότητα μετακίνησης από νησί σε νησί. Επιπλέον, υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα τοπικά νησιωτικά προϊόντα και ιδιαίτερα για τα παραδοσιακά φαγητά τους.  
Τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι και άλλοι επιχειρηματίες, που συνέβαλλαν και αυτοί σε μία πιο συγκροτημένη παρουσία και προβολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, έδωσαν επίσης το παρόν στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας, με την άοκνη πάντοτε επιμέλεια του εκπροσώπου της Περιφέρειας Γιάννη Λέσση, υπήρχε πλούσιο υλικό για ενημέρωση των επισκεπτών και με την παρουσία Ολλανδών, σπουδαστών τουριστικών  επαγγελμάτων  δόθηκαν όλες οι πληροφορίες στα Ολλανδικά, κάτι που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους επισκέπτες της έκθεσης.