Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα άκρα έφτασε η αντιπαράθεση στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

20 Ιανουαρίου 2017 / 16:18

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Πολύ οξυμένα ήταν τα πνεύματα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τα θέματα της καθαριότητας και του νοσοκομείου ήταν εκείνα που πυροδότησαν το κλίμα, καθώς παραμένουν άλυτα εδώ και πολλές εβδομάδες ταλαιπωρώντας τους κατοίκους του νησιού.

Αρχικά έγινε ενημέρωση για το θέμα των κλειστών χειρουργείων και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε πληροφορίες για τη συνάντηση που έγινε με τη Διοικητή Δέσποινα Τσαρίδου καθώς η δημοτική αρχή εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επεσήμανε πως ένα τέτοιο θέμα δεν προσφέρεται για πολιτικές σκοπιμότητες καθώς αφορά την υγεία των Ζακυνθινών.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν ο κ. Τσίπηρας είπε ότι τα τέλη Ιανουαρίου θα έλθει εξοπλισμός για τα χειρουργεία από το Αίγιο.
Στις τοποθετήσεις που έγιναν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στις εξελίξεις και είπε ότι ανοίγουν στη Ζάκυνθο ιδιωτικές κλινικές και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Ο κ. Κωνσταντίνου σημείωσε πως οι αρμόδιοι έπρεπε να έλθουν εδώ και να ξενυχτίσουν μέχρι να βρεθεί λύση για τα χειρουργεία στο νησί μας. Επίσης ανέφερε πως πρέπει να ενημερώσουν και οι γιατροί του νοσοκομείου μας.
Από την πλευρά της Ζακυνθινής Αναγέννησης ο Αντώνης Κασσιμάτης είπε πως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζουν και πρέπει να γίνονται προσεκτικές τοποθετήσεις. Για το κλείσιμο των χειρουργείων μετά το χαμό της Ελένης Αρβανιτάκη είπε ότι υπήρξε μία σύνθετη μετεγχειρητική επιπλοκή και πρέπει να ελεγχθεί όλο το σύστημα, δηλαδή τα φάρμακα, ο κλιματισμός, τα αέρια της νάρκωσης και οι παρεμβάσεις του ανθρώπινου παράγοντα.
«Η επαναπιστοποίηση είναι μία χρονοβόρα διαδικασία και αυτό εκ των πραγμάτων γιατί χρειάζονται πολλοί έλεγχοι» σημείωσε ο κ. Κασσιμάτης που είπε ότι ο συνδυασμός του έχει δικό του ψήφισμα.
Ο Δήμαρχος ζήτησε να σταλεί σε όλους τους αρμόδιους το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα όπως το έστειλαν οι φορείς.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε όλες οι παρατάξεις είπαν ναι στο ψήφισμα των φορέων και η Ζακυνθινή Αναγέννηση ψήφισε το δικό της.
 
Τα σκουπίδια
 
Ακολούθως ο κ. Κασσιμάτης ζήτησε ενημέρωση για τα σκουπίδια και απάντησε ο Δήμαρχος που έκανε εκτενή αναφορά στον προγραμματισμό του και στα προβλήματα που παρέλαβε.
Με πολύ έντονο ύφος ο κ. Κολοκοτσάς κατακεραύνωσε τον πρώην Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου αλλά και τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη, αείμνηστο Διονύση Μυλωνά για το κλείσιμο του Σκοπού, χαρακτήρισε ατυχείς τις συσκέψεις που έγιναν στο Υπουργείο Εσωτερικών χωρίς την παρουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τη βοήθεια που του προσφέρει.
Ο Δήμαρχος αναρωτήθηκε γιατί τον βρίζουν όλοι ενώ κάνει ότι μπορεί για να λύσει το θέμα με τα σκουπίδια και συμπλήρωσε πως χρειάζεται 40 άτομα προσωπικό για να καθαρίσει το νησί αφού υπάρχουν τόνοι απορριμμάτων παντού.
Κριτική στο Δήμαρχο έκανε ο Δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Μαυρίας ο οποίος ανέφερε πως σε 70 ημέρες θα είναι εδώ οι τουρίστες και δεν έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα, ενώ κάλεσε το Δήμαρχο να παραιτηθεί και μετά αποχώρησε.
Ο Δήμαρχος απάντησε πως είναι εκλεγμένος δημοκρατικά και ζήτησε τη βοήθειά του για να υπάρξει λύση.