Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

77 κιλά κάνναβης και 2 αυτοκίνητα, η τελευταία «ψαριά» της Δίωξης Ναρκωτικών

Ναρκωτικά
23 Ιανουαρίου 2017 / 10:40

ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Μαστοροχωρίων,

οδήγησαν τα ξημερώματα της Κυριακής 22 Ιανουαρίου, στη σύλληψη δυο ανδρών από την Αλβανία, ηλικίας 30 και 33 χρονών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ποσότητας κάνναβης.
Συγκεκριμένα, αφού αξιοποιήθηκαν τα στοιχεία, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στη Λίμνη Ζαραβίνας Ιωαννίνων.
Το σχέδιο των δραστών προέβλεπε ο 30χρονος να μεταφέρει με Ι.Χ. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας, 50 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 77 κιλών, ενώ ο 33χρονος, ως οδηγός άλλου οχήματος, να λειτουργήσει ως προπομπός του πρώτου οχήματος και να ενημερώνει τον 30χρονο για το τυχόν αστυνομικούς ελέγχους στην πορεία τους.
Τα ναρκωτικά, τα δύο οχήματα καθώς και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις παράνομες συναλλαγές τους, κατασχέθηκαν. Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.