Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης - Φαίακας 25-30

φαίακας
23 Ιανουαρίου 2017 / 15:21

Η κερκυραϊκή ομάδα αν και παρουσιάστηκε με έξι σημαντικές ελλείψεις, και παρά το γεγονός ότι ήταν κουρασμένη από το 12ώρο ταξίδι (σ.σ. η συνολική διάρκεια του ταξιδιού με την επιστροφή ξεπέρασε τις 27 ώρες), παρουσιάστηκε αποφασισμένη να πάρει τη νίκη απέναντι σε έναν επικίνδυνο αντίπαλο που ενισχύθηκε ιδιαίτερα στις χειμερινές μεταγραφές και εμφανίστηκε ακόμα καλύτερος απ΄όσο στο παιχνίδι του 1ου γύρου στην Κέρκυρα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη με 25-30 πέτυχε το Σάββατο το βράδυ ο Φαίακας στην Αλεξανδρούπολη επί των τοπικών Κυκλώπων.
Οι παίκτες του Φαίακα μπήκαν δυνατά στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, και κατάφεραν να προηγηθούν γρήγορα με 0-2 και 1-3, έχοντας στη συνέχεια απανωτές ευκαιρίες να διευρύνουν το σκορ και να πάρουν διαφορά ασφαλείας από το πρώτο μέρος. Οι συνεχείς κακές όμως επιλογές στα τελειώματα αιφνιδιασμών, πέναλτι και εκτελέσεων από τα 6 μ. απέτρεψαν κάτι τέτοιο, με τους γηπεδούχους να ανεβαίνουν στη συνέχεια ψυχολογικά από την αστοχία των Κερκυραίων και συνεπικουρούμενοι από τους φιλάθλους τους και τον πολύ καλό τους χτες τερματοφύλακα, να ισοφαρίσουν το σκορ και να προηγηθούν με 7-6 στο 20’. Η κατάσταση έγινε ακόμα δυσμενέστερη για τον Φαίακα στο 22’ όταν αποβλήθηκε με λανθασμένη απευθείας κόκκινη κάρτα ο εμπειρότατος πλέι-μέικερ Ανέστης Κυριακίδης, που αποχώρησε απορημένος για την κερκίδα από όπου παρακολούθησε την προσπάθεια των συμπαικτών του μέχρι το τελικό 10-10 του 1ου ημιχρόνου.
Παρόμοια ήταν η εικόνα του παιχνιδιού μέχρι και το 40’ του 2ου μέρους, με το σκορ να πηγαίνει γκολ-γκολ και την κερκυραϊκή ομάδα να μη μπορεί να ξεφύγει. Από το σημείο εκείνο όμως και μετά οι παίκτες των Ριγανά-Μιχαλάκη κατάφεραν να βρουν την αυτοσυγκέντρωσή τους και έχοντας καλύτερες επιλογές στην επίθεση μαζί με σημαντικές βοήθειες από την εστία, άρχισαν σταδιακά να διευρύνουν τη διαφορά φτάνοντάς την έως και στο +6, με την τελική ένδειξη στο φωτεινό πίνακα να είναι 25-30. Η κόρνα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Φαίακα να πανηγυρίζουν μια ακόμα σημαντική νίκη, που παρότι δε συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση, απέδειξε για μια ακόμα φορά το μέταλλο της ομάδας, που έχοντας τη στόφα του νικητή κερδίζει ακόμα και στην κακή της μέρα, ακόμα και με την κούραση ενός τόσο μακρινού ταξιδιού.
Το επόμενο ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 18:00 στο ΕΑΚ Κέρκυρας, όπου σε ένα κατάμεστο γήπεδο, ελπίζεται, θα αντιμετωπίσει την 4η της βαθμολογίας ομάδα του ιστορικού ΓΑΣ Κιλκίς, από την οποία έχει γνωρίσει και τη μοναδική της ήττα έως τώρα στο Πρωτάθλημα. 
Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης (Τάρες):Επιτρόπου(1), Vujanovic(3), Ξηρόπουλος, Πιστόλας(1), Θεοδώρου(2), Χαραλαμπίδης(2), Μπασδάνης, Ιβόσεβιτς, Τάρες, Τζινεβής(12), Κωστόπουλος Ι.(2), Κωστόπουλος Β., Σέλκος, Λαιλισίδης(1), Χαριτούδης(1), Καραβασίλης
Α.Ο. Φαίαξ Κέρκυρας (Ριγανάς,Μιχαλάκης): Κουλούρης, Τσιλιμπάρης, Νάστος(1), Παγωνίδης (3), Λινάρδος, Δελλής(1), Ριγανάς, Δημητρέλλος Ηλ. (9), Καραμανλής (6), Βάγιας (3), Κυριακίδης, Κορακιανίτης (5), Σουλάνης, Κολοβός(2), Ασμάνογλου, Δόικας.
Πεντάλεπτα: 1-3, 3-5, 6-6, 7-6, 7-6, 10-10 (ημ.), 14-14, 16-17, 17-20, 19-24, 21-27, 25-30
Δίλεπτα: 5/6
Πέναλτι: 2/6 - 1/4
Κόκκινες: 0/1
Διαιτητές: Σαπανίδης, Ηλιάδης