Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έτοιμη η μελέτη επισκευής για το θέατρο του Μον-Ρεπό

ΔΗΠΕΘΕ
24 Ιανουαρίου 2017 / 10:35
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρώτο βήμα για να ανοίξει φέτος το υπαίθριο θέατρο “Ρένα Βλαχοπούλου” του Μον-Ρεπό έγινε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, η οποία εκπόνησε και παρέδωσε

στον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ την μελέτη αναστήλωσης. Με στόχο να αποφευχθούν φέτος τα παρατράγουδα του περασμένου καλοκαιριού, όπου το θέατρο κρίθηκε ακατάλληλο να φιλοξενήσει παραστάσεις λόγω φθοράς, μπήκαν μπροστά οι διαδικασίες που θα επιτρέψουν στο θέατρο να είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι.
Το αρχικό σχέδιο του ΔΗΠΕΘΕ ήταν η ένταξη του έργου στο διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδα- Αλβανία για το οποίο υποβλήθηκε πρόταση τον Οκτώβρη, μολονότι η πιθανή έγκριση και υλοποίηση απαιτεί αρκετούς μήνες. Για παν ενδεχόμενο ωστόσο, το ΔΗΠΕΘΕ συμπεριέλαβε κονδύλι επισκευής και αναστήλωσης του ίδιου θεάτρου στον προϋπολογισμό του Δήμου που ψηφίστηκε στο τέλος της χρονιάς.
 
Η εναλλακτική
 
Όπως λέει ο πρόεδρος του του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Στέφανος Κυπριώτης «το πρόγραμμα Ελλάδα-Αλβανία για κατασκευή καινούργιου-λυόμενου, προς το παρόν βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης. Όμως για κάθε ενδεχόμενο, επειδή ο στόχος είναι να ανοίξει το θέατρο φέτος πάση θυσία, έχουμε έτοιμη τη μελέτη αποκατάστασης του υπάρχοντος. Το πρόγραμμα από το “Ελλάδα-Αλβανία” δεν είναι σίγουρο ότι θα εγκριθεί για μας, άρα εμείς οφείλουμε να έχουμε και μια δεύτερη εναλλακτική». Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ παρέλαβε μόλις χθες στα χέρια του την μελέτη, η οποία κατατίθεται εντός των επόμενων ημερών στην αρχαιολογική υπηρεσία προς έγκριση. 
Παράλληλα θα εγκριθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, διαδικασία που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Φλεβάρη, οπότε δίνεται το πράσινο φως για την προκήρυξη του διαγωνισμού.
 
Η διαδικασία αποκατάστασης
 
«Ο φέρων οργανισμός, ο σκελετός, θα παραμείνει ως έχει, καθώς οι μέχρι σήμερα έλεγχοι δεν έχουν αποκαλύψει προβλήματα στατικής επάρκειας. Εάν διαπιστωθούν προβλήματα φθοράς όταν αποσυναρμολογηθεί, ίσως να χρειαστεί επισκευές σε ένα ποσοστό 10-20% » λέει ο Στ. Κυπριώτης. Η μελέτη προβλέπει την αντικατάσταση όλων των καθισμάτων, της σκηνής, των παρασκηνίων και των τουαλετών. Το συνολικό κόστος της επισκευής εκτιμάται ότι θα ανέλθει στις 70.000€ περίπου. 
 
 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.