Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτ. Σαντορινιός στην Κέρκυρα

Υπουργείο Ναυτιλίας
26 Ιανουαρίου 2017 / 10:12

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Κέρκυρα θα βρεθεί το Σάββατο ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο υφυπουργός θα πραγματοποιήσει κύκλο συναντήσεων με

τοπικές αρχές, όπως τον πρόεδρο του ΟΛΚΕ, τον Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη και τους βουλευτές, όπου θα συζητηθούν ζητήματα νησιωτικής πολιτικής της Κέρκυρας.

Το θέμα της παραχώρησης των χερσαίων χώρων της Λιμενικής Ζώνης, για το οποίο είχε δεσμευθεί ο τότε πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας τον περασμένο Σεπτέμβρη, αναμένεται οπωσδήποτε να συζητηθεί, καθώς μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Υπουργείο Ναυτιλίας υπάρχει κινητικότητα αναφορικά με ανάλογες περιπτώσεις λιμανιών όπως της Ηγουμενίτσας, της Πάτρας, της Ελευσίνας, του Ασπροπύργου.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Βουλευτή Κέρκυρας Φωτεινής Βάκη αναφέρει σχετικά: «Με αφορμή την συμπλήρωση δυο χρόνων από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και με το σκοπό της ενίσχυσης της επικοινωνίας του Κυβερνητικού έργου με την κοινωνία και ειδικά με τον κόσμο των νησιών, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός θα επισκεφθεί το νησί της Κέρκυρας και των Παξών, το Σάββατο 28/1 και την Κυριακή 29/1.

Στο πλαίσιο της παραμονής του στο Νομό Κέρκυρας, ο Υφυπουργός, θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο του Νομού, το Λιμάνι της Κέρκυρας και της Λευκίμης και το Τουριστικό Καταφύγιο Μπενίτσες. Συναντήσεις θα έχει με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, τον Δήμαρχο Κέρκυρας και εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Παξών και των Διαποντίων Νήσων και με τον Πρόεδρο του ΟΚΛΕ. Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα περιοδεύσει και θα έχει συναντήσεις, επίσης, με το προσωπικό και την Διοίκηση του Λιμεναρχείου Κέρκυρας και των Λιμενικών Σταθμών Λευκίμης και Παξών.

Κεντρικά γεγονότα της επίσκεψης του Υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού στο Νομό Κέρκυρας θα είναι η συνάντηση φορέων που έχει διοργανωθεί για το Σάββατο στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας με το σκοπό της καταγραφής των απόψεων και των προβλημάτων των παραγωγικών τάξεων του νησιού, όπως και η κεντρική ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα την σύνοψη των παρεμβάσεων της Κυβέρνησης μετά από δυο χρόνια ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 8.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας».