Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για συνδικαλιστικές παρεμβάσεις διαμαρτύρεται το Σωματείο Πυροσβεστών

Σωματείο Πυροσβεστών
30 Ιανουαρίου 2017 / 13:39

ΚΕΡΚΥΡΑ. Λίγες μέρες μετά την πρώτη επιστολή διαμαρτυρίας τους για τις εγκαταστάσεις υγραερίου στα Γουβιά, δέχθηκαν «υποδείξεις» από τον νέο υποδιοικητή του 1ου Π.Σ. Κέρκυρας, όπως αναφέρεται σε νέα τους ανακοίνωση.

Η επιστολή του Σωματείου Πυροσβεστών απευθύνεται στον Υποδιοικητή Νικόλαο Αυλωνίτη και κοινοποιείται στον Αναπλ.Υπ. Εσωτερικών Ν. Τόσκα, στους Βουλευτές Κέρκυρας, στον Αρχηγό ΠΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Καπέλιο, στον Περιφερειακό Διοικητή Π.Υ. Ιονίων Νήσων Ευθύμιο Γεωργακόπουλο, στον Διοικητή 1ου ΠΣ Κέρκυρας Νικόλαο Κολοβό, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας και στις Τοπικές Οργανώσεις Κομμάτων της Ελληνικής Βουλής
 
Η επιστολή 
 
«Mε την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων, ως υποδιοικητής του 1ου Π.Σ. Κέρκυρας, προχωρήσατε σε νουθεσίες καθόλη την προηγούμενη εβδομάδα, και σε κάθε βάρδια, για το πώς θα διαβιβάζονται τα προβλήματα του 1ου Π.Σ. της Κέρκυρας προς τον Περιφερειακό Διοικητή της υπηρεσίας μας. Αναφερθήκατε ακόμα και στα συνδικαλιστικά σωματεία για συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται από τα σωματεία.
Την απάντηση την πήρατε σε πρώτο χρόνο, προφορικά, δια στόματος του Προέδρου μας ότι «δεν δεχόμαστε συνδικαλιστικές παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό μας έργο ούτε νουθεσίες» ούτε από εσάς ούτε από κανέναν άλλο.
 
Επίσης, οι αιχμές που αφήσατε για τους υπαλλήλους του 1ου Π.Σ. περί υπέρβασης ιεραρχίας δεν έχουν έρεισμα. Κι αν έστω υπάρχει η παραμικρή ένδειξη σάς προκαλούμε να την παραθέσετε ονομαστικά.
Και επειδή αναφερθήκατε συγκεκριμένα ως προς τη διαβίβαση προβλημάτων του σταθμού προς τον Περιφερειακό Διοικητή, να σας θυμίσω ότι από την πρώτη στιγμή ο κύριος Περιφερειακός έδειξε εμπράκτως την πρόθεση για διάλογο και συνεργασία με τα σωματεία της υπηρεσίας μας, με εξαιρετικά αποτελέσματα ως προς κοινές δράσεις προς όφελος της υπηρεσίας μας, γεγονός που μας χαροποιεί και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε με ακμαίο ηθικό το λειτούργημα που επιτελούμε. 

Σύμπτωση

Και όλο αυτό έρχεται ”συμπτωματικά”, θα λέγαμε, λίγες ημέρες αφότου το σωματείο μας ανέδειξε το θέμα σχετικά με τη διαρροή στις  εγκαταστάσεις της Πετρογκάζ στην περιοχή των Γουβιών του Δήμου Κερκυραίων.
Δηλώνουμε ότι νουθεσίες που απώτερο σκοπό έχουν τον εκφοβισμό του πυροσβεστικού προσωπικού και την έμμεση φίμωση της συνδικαλιστικής μας υποχρέωσης απέναντι στους συναδέλφους μας, δεν θα σταθούν ικανές να μας σταματήσουν στο να αναδείξουμε σοβαρά ζητήματα, όπως αυτό πρόσφατα για την περιοχή των Γουβιών. Είμαστε πυροσβέστες και πρέπει να στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντι του. Είμαστε κάτοικοι του νησιού και το αγαπάμε τόσο ώστε να το υπερασπιζόμαστε».