Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κέρκυρα στη μάχη με τον Ηρακλή χωρίς Γκόμεζ

αοκκ
31 Ιανουαρίου 2017 / 19:13
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Μπορεί να πίκρανε όλους η ήττα στα Χανιά από τον Πλατανιά, κυρίως δε να πνίγει την ομάδα της Κέρκυρας για την διαιτησία που καθόρισε το αποτέλεσμα, όμως η σκέψη από το πρωί της Δευτέρας είναι στο Καυτανζόγλειο, για τον σημαντικό εξ αναβολής της 11ης αγωνιστικής, αγώνα της Τετάρτης 1/1 με αντίπαλο τον Ηρακλή, σε ένα ματς που ξεκινάει στις 15:00.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και παρά τις πολύ καλές εμφανίσεις της ομάδα, που όμως δεν συνοδεύονται με ανάλογη βαθμολογική συγκομιδή, η ομάδα του νησιού μας έχει ανάγκη να πάρει βαθμό ή βαθμούς από τον Γηραιό, για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης, που έχει τους ίδιους στόχους με μας,  πρέπει να μείνει χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα και αν ψαλιδιστούν οι ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία και ο άλλος είναι πως πρέπει να ξεφύγουμε περισσότερο και από τις άλλες ομάδες που έχουν ίδιους στόχους (Βέροια, Λεβαδειακό, Λάρισα) για να μπορέσουμε να «κλειδώσουμε» την παραμονή μας όσο συντομότερα γίνεται.
Στο παιγνίδι με τον Ηρακλή, θα εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής, λόγω καρτών , που έχει ο Γκόμεζ και έτσι δεν μπορεί να τον υπολογίζει ο Μιχ. Γρηγορίου για το ματς αυτό. Βέβαια δεν φαίνεται να κάνει μεγάλες αλλαγές στην ενδεκάδα, ίσως η μόνο σε σχέση με τον Πλατανιά να είναι του Γκόμεζ, με Γεωργίου, Παμλίδη να διεκδικούν τη θέση του, ή ακόμη και να ξεκινήσει τον Ανδρεόπουλο δεξιά, και σαν αμυνικός χαφ να περάσει ο Νίκιτς.
Η αποστολή της ομάδας πήγε από τα Χανιά στη Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνει τους εξής ποδοσφαιριστές: Αραμπατζής, Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γεωργακόπουλος, Ιωάννου, Diogo, Γεωργίου, Σπίνουλας, Κόντος, Kevin, Ανδρεόπουλος, Σιόντης, Nikic, Ζορμπάς, Gomes, Ζαραδούκας, Epstein, Παμλίδης, Dimitrovski, Adilehou, Thuram.
Να σημειώσουμε ότι οι δυο ομάδες είχανπαίξει φιλικό ματς προετοιμασίας τον Αύγουστο στο Καυτανζόγλειο και το ματς τότε τελείωσε 0-0, αλλά δεν έχει καμιά σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος, άλλες συνθήκες τότε, άλλες τώρα. 
Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Καλαματιανός Γ. Μπλάνας, με βοηθό του τον συντοπίτη του Η. Αλεξέα και 2ο βοηθό τον Γρεβένη Α. από Χαλκιδική, 40ς ο Ξανθιώτης Ν. Χαραλαμπίδης.  
Εκτός του παιγνιδιού Ηρακλή -ΑΟΚ Κέρκυρα, την Τετάρτη 1/2 θα γίνει και το εξ αναβολής ματς ανάμεσα σε Λάρισα και ΠΑΟΚ που είχε και αυτό αναβληθεί και ήταν στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής. 
Η βαθμολογία όπως έχει διαμορφωθεί:
 
Η βαθμολογία
 
1. Ολυμπιακός 45
2. Πανιώνιος 32
3. Ξάνθη 32
4. Παναθηναϊκός 31
5. ΠΑΟΚ 29
6. ΑΕΚ 26
7. ΠΑΣ Γιάννινα 26
8. Πλατανιάς 25
9. Ατρόμητος 23
10. Αστέρας Τρ. 20
11. Παναιτωλικός 19
12. ΑΟΚ Κέρκυρα 17
13. ΑΕ Λάρισα 16
14. Λεβαδειακός 14
15. Βέροια 13
16. Ηρακλής 12
** Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς ποινή από πέρσι
*** Κέρκυρα, Ηρακλής, ΠΑΟΚ, Λάρισα έχουν ένα ματς λιγότερο. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια