Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το 12ο κυνήγι του θησαυρού από την Κερκυραϊκή Μασκαράτα

κερκυραϊκό καρναβάλι
01 Φεβρουαρίου 2017 / 21:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις 18 Φλεβάρη η Κερκυραϊκή Μασκαράτα θα διοργανώσει το 12ο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού! Ο καρναβαλικός αυτός θεσμός διεξάγεται στο κέντρο της πόλης όπου 700 και πλέον μικροί και μεγάλοι μασκαράδες οργανωμένοι σε ομάδες των 5 και άνω αναστατώνουν τους πάντες στην προσπάθεια τους να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να παίξουν παιχνίδια, να λύσουν μυστήρια,σπαζοκεφαλιές και γρίφους!

Το παιχνίδι είναι καθαρά εκπαιδευτικού χαρακτήρα! Τα παιδιά μαθαίνουν για την ιστορία του τόπου, για τα μνημεία του νησιού μας για τα ιστορικά κτίρια, μαθαίνουν λέξεις στα Κερκυραϊκά   ακονίζουν το μυαλό τους…… και όλα αυτά παίζοντας!! Ρωτούν τους πάντες ενώ οι μηχανές αναζήτησης παίρνουν κυριολεκτικά φωτιά! Τα παιδιά τρέχουν, διασκεδάζουν και μαθαίνουν να λειτουργούν ως ομάδα! Αφήνω τελευταίο το γεγονός ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ τα παιδιά είναι μεταμφιεσμένα! Πράγμα πολύ σημαντικό, μιας και οι σημερινοί νέοι , που περνούν ώρες ατελείωτες μπροστά σε μία οθόνη κολλημένοι σε εικονικούς φίλους, ντρέπονται να μασκαρευτούν! (γεγονός που επιβεβαιώνεται από την σχεδόν ανυπαρξία καρναβαλικών γκρουπ από τις παρελάσεις των τελευταίων Κυριακών!) Επίσης , μετά τη λήξη του παιχνιδιού  και μέχρι την ανακοίνωση των νικητών  ακολουθεί πάρτι το οποίο το πλαισιώνουν όλες οι σχολές χορού. Οι τρεις πρώτοι νικητές αλλά και η ομάδα με την ωραιότερη στολή λαμβάνουν  χρηματικά  έπαθλα που συνολικά ξεπερνούν τα 800 ευρώ! 
      Θα σκεφτόταν λοιπόν κανείς, ότι ένα τέτοιο γεγονός θα υποστηρίζεται ένθερμα από την εκάστοτε δημοτική αρχή.   Μια δράση  ενός πολιτιστικού συλλόγου που απευθύνεται σε παιδιά και έχει  ως σκοπό την εκμάθηση της τοπικής ιστορίας και την αναβίωση των εθίμων και της παράδοσης του τόπου θα έπρεπε να τυγχάνει της υποστήριξης όλων!!!! Δυστυχώς όμως η αλήθεια δεν είναι αυτή! Η τραγική αλήθεια είναι ότι η Κερκυραϊκή  Μασκαράτα μένει αβοήθητη! 
Αντί η  η Κερκυραϊκή  Μασκαράτα να ασχολείται με το πώς θα βελτιώσει το παιχνίδι, ασχολείται με το αν  θα βρει μερικά χρήματα για τα λειτουργικά  έξοδα του παιχνιδιού…… 
Παρόλα αυτά όμως,  όσο οι άνθρωποι της μασκαράτας βλέπουν τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών τόσο θα μάχονται και θα μοχθούν για να γίνεται το παιχνίδι καλύτερο!!! 
Ραντεβού λοιπόν στις 18/02!!