Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Χορωδία Σαν Τζιάκομο κι ο Παντελής Κοντός στο Μέγαρο για τον Μίκη!

Χορωδία Σαν Τζιάκομο
07 Φεβρουαρίου 2017 / 16:49

ΑΘΗΝΑ. Στις 6 και 7 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, 300 χορωδοί από όλη την Ελλάδα απέδωσαν περί τα 30 τραγούδια, από τα πιο χαρακτηριστικά του παγκόσμιου Μίκη, με συνοδεία συμφωνικής μαντολινάτας.

Η πραγματοποίηση αυτής της μουσικής συνάντησης και έκφρασης ήταν επιθυμία του ίδιου του συνθέτη και οργανώθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Η χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση έγινε από τον μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη, ο οποίος και διεύθυνε και το έργο. Τα κείμενα, ειδικά για την παράσταση, έγραψε ο συγγραφέας και ποιητής Γιώργος Μπλάνας και την παράσταση επιμελήθηκε σκηνοθετικά η Σοφία Σπυράτου.
Με το χορωδιακό σύνολο συμπράξαν, ως σολίστες, οι ερμηνευτές Δημήτρης Μπάσης, Μίλτος Πασχαλίδης και οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Μπάμπης Βελισάριος και Παντελής Κοντός, ενώ τα κείμενα απέδωσαν οι ηθοποιοί Γιάννης Στάνκογλου και Βίκυ Παπαδοπούλου. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλάμβανε τραγούδια από τους ποιητικούς κύκλους: Μικρές Κυκλάδες, Επιτάφιος, Άξιον Εστί, Επιφάνεια, Όμορφή Πόλη, Αρχιπέλαγος, Πολιτεία, Λιποτάκτες, Χαιρετισμοί και Γειτονιά των Αγγέλων.
Οι χορωδοί προέρχονταν από τις χορωδίες: «San Giacomo» του Δήμου Κερκυραίων, δημοτικού Ωδείου Λάρισας, Δημοτική Αργοστολίου, «Opus Femina» του Δήμου Κορινθίων, «Ορφέας» Τρίπολης, πολιτιστικού συλλόγου «Αμύντας» Φλώρινας, Δημοτική Αγίας Παρασκευής Αττικής, Δημοτική Νέων Κηφισιάς και χορωδία Μαντολινάτας Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών.