Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενιαίος Φορέας προς Γαλιατσάτο για την παραλιακή Γαρίτσας

Γαρίτσα
13 Φεβρουαρίου 2017 / 10:52

Αποδοκιμάζει το χαρακτηρισμό «καραγκιοζιλίκια» και ζητά ξανά την επέμβαση του εισαγγελέα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επανέρχεται ο Ενιαίος Επαγγελματικός, Εμπορικός & Τουριστικός Φορέας στο θέμα της εικόνας που παρουσιάζει το πεζοδρόμιο της Γαρίτσας, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Περιφερειάρχη στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το περασμένο Σάββατο:
«Το Δ.Σ.  του  Ενιαίου Επαγγελματικού, Εμπορικού & Τουριστικού Φορέα έκδωσε της 08/02 Δελτίο Τύπου  διαμαρτυρόμενο  για  την κατάσταση που επικρατεί στο Ιστορικό πεζοδρόμιο της Γαρίτσας. Ζήτησε την  παρέμβαση  των  υπηρεσιών  (πολεοδομία – αρχαιολογία),  φορέων,  συλλόγων και του Εισαγγελέα.

Αντί  αυτού  με ιδιαίτερη λύπη παρακολουθήσαμε την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κου Γαλιατσάτου. Ακούσαμε  λοιπόν  τον  εκλεγμένο (και από τους Κερκυραίους) Περιφερειάρχη να χαρακτηρίζει όλα όσα γίνονται και ακούγονται για το θέμα αυτό στην Κέρκυρα «Καραγκιοζιλίκια».

Κύριε  περιφερειάρχη.  Επειδή  τα Δελτία Τύπου που εκδίδει ο Ενιαίος Φορέας προφανώς δεν απηχούν απλά  την  άποψη του Δ.Σ. αλλά του συνόλου των μελών μας (και στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε την  βεβαιότητα του συνόλου του Κερκυραϊκού λαού) αισθανόμαστε την υποχρέωση να παρέμβουμε δυναμικά.

Καταρχήν   η   αναφορά   σας   περί   «Καραγκιοζιλίκια»  είναι  Ιστορικά,  το  λιγότερο,  ανακριβής. Ο Καραγκιόζης,  ως  λαϊκός  ήρωας,  εκπροσωπεί το φτωχό, εξαθλιωμένο, αμόρφωτο, πονηρό Έλληνα, στο περιβάλλον  της  Τουρκοκρατίας.  Οι Κερκυραίοι Κύριε Περιφερειάρχη δεν υπήρξαν ποτέ υπόδουλοι της Οθωμανικής  Αυτοκρατορίας και άρα αδυνατούμε να έχουμε τέτοιου είδους νοοτροπίες όσο και αν θα το επιθυμούσατε.

Κύριε Γαλιατσάτο. Ο Κερκυραϊκός λαός όταν σας έδινε το 60% (στην δεύτερη Κυριακή για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή) το έκανε πιστεύοντας τις προεκλογικές εξαγγελίες σας και νομίζοντας ότι θα πράξετε αυτά  που πρέπει για το καλό της Κέρκυρας. Σας πληροφορώ ότι με την εικόνα εγκατάλειψης του νησιού
που  υπάρχει  (και από την ΠΙΝ και από την Δημοτική Αρχή)  ο θυμός προς όλους εσάς είναι έντονος και απόλυτα δικαιολογημένος. Η στάση σας απέναντι στην καθ’ όλα δικαιολογημένη αγανάκτηση του μέσου Κερκυραίου για την κατάσταση του πεζόδρομου της Γαρίτσας καταδεικνύει την αγάπη και την εκτίμηση
που τρέφεται στο μυαλό και την καρδιά σας για την Κέρκυρα και τον Κερκυραϊκό λαό.

Κύριε Γαλιατσάτο. Όταν αναλαμβάνεις την ευθύνη να διοικήσεις φέρεις αποκλειστικά και τις ευθύνες. Αν  δεν  μπορείς  να το κάνεις «χρηστά» και αποδοτικά πας στο σπίτι σου μόνος σου. Αν οι αστοχίες σου και  η  αδυναμία  αποτελεσματικότητας σου οφείλεται στις προηγούμενες διοικήσεις δεν τους καταγγέλλεις  απλά,  αλλά  τους  πας στην δικαιοσύνη και απαιτείς να «πληρώσουν» και να τιμωρηθούν. Γιατί αν δεν  το  κάνεις  αυτό  είτε  ψεύδεσαι  κατηγορώντας  τους είτε γίνεσαι συνένοχος. Οτιδήποτε άλλο, είναι απλά  προσπάθεια πολιτικής υπεκφυγής των ευθυνών που σου αναλογούν. Σε μία διοίκηση (οποιουδήποτε τύπου) την βασική ευθύνη για όλα την φέρνει ο επικεφαλής.

Με βάση το Σύνταγμα (Άρθρο 14.1)  «Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του. H λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται». Σας  πληροφορούμε  λοιπόν  ότι ο Ενιαίος Φορέας δεν πρόκειται να σταματήσει να διαμαρτύρεται και να ζητά  τα  αυτονόητα.  Καλούμε  όλους  τους  συνδικαλιστικούς φορείς της Κέρκυρας να πράξουν το ίδιο.

Περιμένουμε  τα  αυτονόητα από το σύνολο των Συλλόγων, Συνδικαλιστικών Οργανώσεων αλλά και των τριών Ομοσπονδιών  (ΟΕΒΕΚ, ΙΟΕΕ και ΟΕΤΚ).
Τέλος ζητάμε ξανά την επέμβαση του εισαγγελέα, ώστε να διερευνήσει και να αποδώσει τυχόν ευθύνες οικονομικής,  διοικητικής  και  πολιτικής  κακοδιαχείρισης.  Της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας καθώς καταστρέφεται  ένα  Ιστορικό μνημείο της Κέρκυρας χωρίς αυτή να έχει κάνει όλες τις απαραίτητες διοικητικές  και  νομικές  κινήσεις  που μπορεί (κάτι που άλλωστε δεν έχει διστάσει να κάνει όταν πρόκειται για κάποιον  ιδιώτη).  Και όλων των λοιπών αρμόδιων Υπηρεσιών του Κεντρικού Κράτους για την επικινδυνότητα που τυχόν υπάρχει όσον αφορά την ασφάλεια του οδοστρώματος».