Σε προκαταρκτική εξέταση η μήνυση της Χ.Α. κατά Γαλιατσάτου

Ο βουλευτής Κερκύρας της Χρυσής Αυγής Ι. Αϊβατίδης που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η βιομηχανία των εγκλήσεων κατά δημοκρατικών παραγόντων της Διοίκησης και των τοπικών αρχών εξελίσσεται. Μετά τον Δήμαρχο Κ. Πελετίδη ήρθε η σειρά του περιφερειάρχη

15
Φεβρουαρίου / 2017

Θ. Γαλιατσάτου,  ο οποίος καλείται να καταθέσει σε προκαρκτική εξέταση!
Την ώρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας βίντεο από παλαιότερες εκδηλώσεις, τουλάχιστον θαυμασμού, για το γερμανικό Ράιχ, με πρωταγωνιστές τα πλέον προβεβλημένα στελέχη της Οργάνωσης, ο βουλευτής Κερκύρας μηνύει τον περιφερειάρχη επειδή δεν του επιτράπηκε να καταθέσει στεφάνι στις εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες στη σύγκρουση με τις δυνάμεις του Άξονα  κατά τον δεύτερο Παγκόσμιο!
Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος από την Πταισματοδίκη Κέρκυρας, καλείται την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 σε προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να εξεταστεί ως μηνυόμενος σε ποινική υπόθεση από τον βουλευτή Κέρκυρας της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Αϊβατίδη.
Η υπόθεση αφορά στην μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, την 27η Οκτωβρίου 2015, υποστηρίζοντας ότι ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων “με πολιτική σκοπιμότητα τον απέκλεισε, τελείως αναιτιολόγητα και παράνομα από τις εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για την Εθνική Επέτειο του Έπους του ‘40” και συγκεκριμένα επειδή  “εξαίρεσε τον βουλευτή της Χ.Α. από τον κατάλογο των επισήμων προσώπων στην κατάθεση στεφάνων”.

Τι λέει ο Θ. Γαλιατσάτος

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Θ. Γαλιατσάτου αναφέρει μεταξύ άλλων «Είναι κεντρική επιλογή των φασιστικών - ναζιστικών μορφωμάτων να επιτίθενται και να οδηγούν συρόμενους στα δικαστήρια, αιρετούς που στέκονται εμπόδιο στη ρατσιστική τους προπαγάνδα. Και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τόσο δια του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου όσο και με σημαντικές επιλογές, που στέφθηκαν με επιτυχία, όπως το ετήσιο συνέδριο για το  “Φασιστικό Φαινόμενο στην Ευρώπη”, αναδεικνύει το πρόβλημα της ανάπτυξης του φασιστικού κινήματος, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια ευαισθητοποίησης και δράσης για την αντιμετώπισή του.

Θεωρούμε ότι η δίωξη που επιχειρεί η Χρυσή Αυγή στον Περιφερειάρχη είναι βαθιά πολιτική και εδράζεται στη δράση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου για να χτυπηθεί ο ρατσισμός και οι απόψεις που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου μας. Προς επίρρωση τούτων, υπενθυμίζουμε ότι και την 28η Οκτωβρίου 2016, μια χρονιά ακριβώς μετά την πρώτη μήνυση, ο Ι. Αϊβατίδης της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε νέα μήνυση κατά του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για... την ακύρωση της παρέλασης και κατά του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου γιατί δεν ήταν της αρεσκείας του ο πανηγυρικός που εκφώνησε».